back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της νέας συγκέντρωσης εκπαιδευτικών και φοιτητών έξω από τη Βουλή, ενώ εντός του κτιρίου είναι σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Κλειστή αυτήν την ώρα η Β. Σοφίας, αλλά και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Εκεί βρίσκεται και μας δίνει την εικόνα ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Περιορισμοί στην κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Όλγας, απ’ όπου ξεκίνησαν οι πιλοτικές παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο. Την ανοχή και την κατανόηση όλων στην προσπάθεια που γίνεται για να αλλάξει η πόλη ζήτησε, μέσω του Αθήνα 984, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί μετέβη στην περιοχή.
Οι εργασίες ολοκληρώνονται το Σάββατο και το ίδιο βράδυ ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην οδό Πανεπιστημίου. Σε λίγη ώρα ο κ. Μπακογιάννης θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία και θα ενημερώσει για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Μεγάλο Περίπατο σε 32 ερωτήσεις και απαντήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

…Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, οι παρεμβάσεις γίνονται συντεταγμένα. Σημείωσε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο και ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί οδηγός για τους προσωρινούς ποδηλατόδρομους με τη μορφή υπουργικής απόφασης.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, στην Καλλιθέα. Μια 35χρονη έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ ως βασική ύποπτη και αυτήν την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερη γυναίκα, που επίσης εξετάζεται για τυχόν εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σε εφαρμογή από σήμερα ο νόμος για τη χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή. Θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα αναγράφεται η νόσος για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του φαρμάκου καθώς και η δοσολογία.

Την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σωτήρη Πέτσα, ζητεί με σκληρή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη λίστα των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για “δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας”, ζητώντας από τον κ. Πέτσα να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο ενημέρωσης και αμέσως μετά να υποβάλει την παραίτησή του.

Στην εκτίμηση ότι τον επόμενο χρόνο θα έχουμε έναν καλό συνδυασμό εμβολίου και φαρμάκων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, προχώρησε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής “Health 2030″, Εμμανουήλ Δερμιτζάκης. Μιλώντας νωρίτερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο κ. Δερμιτζάκης είπε χαρακτηριστικά ότι, αν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ο ιός θα μπορούσε να μπλοκάρει και να σβήσει. Στο μεταξύ, οι αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην κινεζική πρωτεύουσα εδώ και δυο μήνες.

“Η Αγιά Σοφιά δεν είναι θέμα άλλων χωρών, αλλά εθνικής μας κυριαρχίας” δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Διεμήνυσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πει ο λαός και το δικαστήριο, λέγοντας μάλιστα ότι “567 χρόνια μετά την Άλωση είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη”.

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις απώλειες, αυτήν την ώρα, κοντά στο 2%.

Εθελοντική αιμοδοσία έως τις 7:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής. Η δράση διοργανώνεται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Χορηγός επικοινωνίας ο Αθήνα 9.84.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα