back to top
20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τη νέα στρατηγική αντιμετώπισης τυχόν αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας παρουσιάζει σήμερα ο υπ. Υγείας.  

Ο σχεδιασμός προβλέπει αεροδιακομιδές, πλωτές διακομιδές, testing και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος στα νησιά με επιπλέον προσωπικό. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, προβλέπεται ένας ακτινωτός σχεδιασμός συνεργασίας, στήριξης και διασύνδεσης των μεγάλων Νοσοκομείων αναφοράς της ενδοχώρας με τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών. 

Δεύτερη τηλεδιάσκεψη σήμερα των υπουργών Εξωτερικών κρατών μελών της ΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γερμανού υπουργού. Εκτός από τον Νίκο Δένδια, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. 

 

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.  

Κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο εκπαιδευτικοί. Συνολικά 80 μπαίνουν σε καραντίνα.   

Τουλάχιστον 416.200, οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 7.360.000 τα κρούσματα. 

Φόβοι για αναζωπύρωση στις ΗΠΑ – Πάνω από 1.000 νεκροί σε ένα 24ωρο 

Άλλοι 1.274 θάνατοι στη Βραζιλία, και 708 στο Μεξικό. 

  

Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στη Βουλή.  
 

Από σήμερα οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αφετηρία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Σε ισχύ από τις 6 το πρωί περιορισμοί στην πρόσβαση των ΙΧ, με το κέντρο της πόλης, πάντως, να παραμένει ανοιχτό.  

 

Την ενίσχυση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα.  

Τόνισε ότι το κράτος θα καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών.  

  

Η 6η μετα-μνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup. Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκταμίευση 748 εκ. ευρώ προς τη χώρα μας. 

 

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο και καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί την ιστορία της Αγιά Σοφιάς, τονίζοντας ότι είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών. 

   

Tραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Τυνησίας. 

Άλλα δώδεκα πτώματα ανασύρθηκαν αργά τη νύχτα στη θαλάσσια περιοχή των νησιών Κερκένα στην Τυνησία, με τον τραγικό απολογισμό του ναυαγίου να φτάνει τους 34 νεκρούς. 

  

Στις 5 ή τις 12 Ιουλίου αναμένεται να διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.  

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανέθεσε με διάταγμά της αργά χθες το βράδυ στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή να ξεκινήσει αμέσως τις διαδικασίες που απαιτούνται.  

  

Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Στο Ωραιόκαστρο, έπεσε χαλάζι, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.  

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Τη ζωή του έχασε χθες αγρότης 64 ετών στην περιοχή της Κρήνης Φαρσάλων, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών. 

   

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το βράδυ σε γειτονιά κοντά στις εργατικές κατοικίες της Κοζάνης όταν σκύλος, ράτσας ροτβάιλερ, επιτέθηκε και δάγκωσε επτάχρονο κοριτσάκι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με την ΟΠΚΕ να συλλαμβάνει τον ιδιοκτήτη του σκύλου. 

  

Ελεύθερος με 750.000 δολάρια εγγύηση ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς  που είχαν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. 

Ο 37χρονος Τόμας Λέιν κατηγορείται για υποστήριξη και συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ  

  

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.  

Τη διοργανώνει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα.  

Οι εθελοντές μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 210-7286324 και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Χορηγός επικοινωνίας ο Αθήνα 9.84. 

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

  

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα