back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεψν στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Tόνισε ότι η ενίσχυση αυτή στοχεύει στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας, κάτι που-όπως είπε- αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης «έτσι ώστε το κράτος να καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών που υπό κανονικές συνθήκες θα βάρυναν τον επιχειρηματία».

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές υπογραμμίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάταξη της χώρας και πως η κρίση θα αξιοποιηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι την ώρα που έχει οριστεί να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου. Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι «νομοθετεί για την Παιδεία, έχοντας στο μυαλό της στην τσέπη των σχολαρχών και στο βούρδουλα των παλιών γυμνασιαρχών», άσκησε από το βήμα της Βουλής,ο Αλέξης Τσίπρας

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του Α΄ τριμήνου 2020, με μελλοντικές οφειλές, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ήδη, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά, προς συμψηφισμό του 25% του ΦΠΑ, με οφειλές που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020.

Η 6η μετα-μνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup. Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την εκταμίευση 748 εκ. ευρώ προς τη χώρα μας. Σήμερα αναμένεται και η δημοσιοποίηση απο τον esm των ετήσιων εκθέσεών του, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που αφορούν στο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο Μηχανισμός με την Ελλάδα, αλλά και η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά από αυτό.

Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα – 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Αρχίζουν το πρωί οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αφετηρία η Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα – άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα