back to top
35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε επίσης

«Νόμο του κράτους» αποτελεί πλέον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία που διεξήχθη με όλους τους υγειονομικούς κανόνες στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής-οι βουλευτές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες των 60, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός-, «υπέρ»της αρχής του νομοσχεδίου,ψήφισαν 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ «κατά» 124 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν δικαιολογημένα 12 βουλευτές, 9 του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και 3 του Κινήματος Αλλαγής.Όλοι έστειλαν στο προεδρείο επιστολή πρόθεσης ψήφου, η οποία όμως δεν προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία που διεξήχθη ηλεκτρονικά και άλλοι 6 βουλευτές όλοι από την αντιπολίτευση,οι οποίοι δεν έστειλαν επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής, όσο και επί μιας σειράς άρθρων του νομοσχεδίου, διεξήχθη ύστερα από χωριστό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα