back to top
22.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Βυθίζονται οι διεθνείς αγορές. 

Σημαντικές ρευστοποιήσεις με την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέσω ανησυχιών πως ένα δεύτερο κύμα πανδημίας θα πλήξει σημαντικά τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Κοντά στο 3% οι απώλειες για τον δείκτη Nikkei και για τον ευρύτερο δείκτη Topix, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης. 

Προηγήθηκαν ισχυρές πιέσεις και στη Wall Street, εξαιτίας και των δυσοίωνων προβλέψεων της Fed. Ο Dow Jones έχασε 1.861 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 6,9%. Σημαντική υποχώρηση 5,89% και για τον S&P καθώς και για τον δείκτη Nasdaq ο οποίος σημείωσε πτώση 5,27%.  Στο μείον 2,68% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ στο κόκκινο έκλεισαν και τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Βουτιά 8,2% και για το πετρέλαιο χθες,. Στις ασιατικές αγορές, πτωτικά κοντά στο μείον 2% κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού στα 35,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,61% στα 37,93 δολάρια το βαρέλι. 
 

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτική δράση η οποία θα στηρίξει την ανάκαμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Αναφορικά με την Ελλάδα, είπε ότι πρόκειται για δύσκολη περίοδο και για την ελληνική οικονομία, εξαίροντας ωστόσο την αποφασιστική και κατάλληλη απάντηση των ελληνικών αρχών. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόσο ο Μάριο Σεντένο όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι είπαν ότι «η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την ίδια ευελιξία όπως και τα άλλα μέλη της ευρωζώνης».  

 

Χθες το eurogroup χαρακτήρισε επαρκή την πρόοδο στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις, δίνοντας το  πράσινο φως για την εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους,  

Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην αλλαγή του νόμου περί προστασίας της πρώτης κατοικίας από το τέλος Ιουλίου με νομοθέτηση νέου πλαισίου και κατάργηση του ισχύοντος συστήματος προστασίας της. 

 

Σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό  Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσουν το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα. 

Μερικό lockdown έως τις 19 Ιουνίου στην Ξάνθη μετά την εμφάνιση σημαντικού αριθμού κρουσμάτων. Αυστηρότερα μέτρα στον δήμο Εχίνου, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. 
 

Αντιπαράθεση κορυφής για την οικονομία στις 10 το πρωί στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα  για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία. 

 

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια.  

 

Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο ΑΤΜ στο Χαλάνδρι σημειώθηκαν τα ξημερώματα  περίπου στις 03.30. Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο διαφορετικά ΑΤΜ της ίδιας περιοχής και εξαφανίστηκαν. 

Συνεχίζονται και σήμερα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο με τη δημιουργία των πρώτων ζωνών προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.   

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίουενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου 

Συναγερμός στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης , όπου οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 10χρονης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το μεσημέρι όταν η μαθήτρια δεν επέστρεψε στο σπίτι της μετά το σχολείο. 

 

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης του Λόφου του Στρέφη θα πραγματοποιηθεί σε μισή ώρα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στην 1η Δημοτική κοινότητα στην περιοχή των Εξαρχείων. 

 

«Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να «κλέψει» τις εκλογές – Αν δεν αποδεχθεί την ήττα του, θα φύγει συνοδεία στρατού», είπε σε συνεντευξή του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

 

Το Βρετανικό Συμβούλιο, ένας οργανισμός που προωθεί τη βρετανική γλώσσα και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, απειλείται με πτώχευση μετά την κατάρρευση των εσόδων του λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.  

 

Καιρός:  

Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια – άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ – μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα