back to top
21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μέτρα για τη θωράκιση των νησιών ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διασύνδεση των νησιών με νοσοκομεία αναφοράς Covid-19, η πρόσβαση των νησιωτικών περιοχών σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού, και η ενίσχυση του συστήματος διακομιδών τόσο με πλωτά, όσο και με εναέρια μέσα. Επίσης θα διενεργούνται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια και θα επιβάλλεται περιορισμός μέχρι τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που ταξιδιώτης βρεθεί θετικός, τότε ισχύουν οι 14 μέρες καραντίνας.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις: Για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τις 15 Ιουνίου, αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, απαγορεύεται ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Επιτρέπεται ο κατάπλους για τα σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Αναφορικά με τις χερσαίες αφίξεις, τα σύνορα ανοίγουν μόνο με τη Βουλγαρία, και παραμείνουν κλειστά από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, πλην των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων

Είκοσι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό στα 3.108. Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 425 χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα επτάμιση εκατομμύρια.

Το δραστικό περιορισμό των θανάτων στη θάλασσα από ατυχήματα και πνιγμό, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Εκπαίδευση και Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα».

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά η οποία μαίνεται από χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης, στο Άγιο Όρος. Επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Ιουνίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Μετά τη Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» επεκτείνεται από την Κυριακή στην Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων. Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων, με παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα