back to top
18.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με νέα όψη από σήμερα η Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου».

Κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων και έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο, ο οποίος καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραχωρείται μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης, ενώ τα άλλα οχήματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε δύο λωρίδες, στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.   

Μήνυμα εγρήγορσης για να κερδηθεί το στοίχημα των θερινών διακοπών, αλλά χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών, έστειλε από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανταποκριτές ξένου Τύπου, αναφέρθηκε σε ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα με το άνοιγμα του τουρισμού. «Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια» επεσήμανε, σημειώνοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιότυπο. Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως δε θα υπάρξει καθολικό lockdown, καθώς θα ήταν αρνητικές οι οικονομικές συνέπειες, ωστόσο -εάν χρειαστεί- υπάρχουν εναλλακτικά σενάριαΌπως τόνισε, στόχος είναι να μπορέσει να ξεπεράσει ο τουριστικός κλάδος αυτό το δύσκολο καλοκαίρι και να παραμείνει ζωντανός, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. «Πάνω στη φετινή βάση θα χτίσουμε το 2021 και το 2022» τόνισε ο πρωθυπουργός.  

Τέσσερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 3.112. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 13 ασθενείς, ενώ έχουν εξέλθει 116. Τα θύματα παραμένουν 183, καθώς για τρίτη κατά σειρά ημέρα, δεν καταγράφηκε θάνατος. 

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020. Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, ενώ η εταιρία πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του 

Φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοιού εκφράζονται στην Κίνα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 57 νέα κρούσματα μόλυνσης, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο. Τα 36 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, όπου επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα σε πολλές συνοικίες. 

ΚΑΙΡΟΣ   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα