back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν σταδιακά από σήμερα τα σύνορά των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της χώρας μας, που είχαν κλείσει από τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, διατηρούνται οι περιορισμοί για ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες όπου παρατηρούνται ακόμη υψηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. 
 

Κλειστά έως τις 21 Ιουνίου τα σύνορα της Ισπανίας, ωστόσο στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος οι Βαλεαρίδες Νήσοι δέχονται από σήμερα σχεδόν 11.000 Γερμανούς τουρίστες. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, με εξαίρεση τη Σουηδία, η Νορβηγία, θα διατηρήσει την απαγόρευση, ενώ η Δανία προς το παρόν δέχεται ταξιδιώτες μόνο από τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. 

 

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού μετά την άρση απαγόρευσης που ίσχυε για Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. 
Από χώρες που έχουν κριθεί ασφαλείς θα δέχεται πτήσεις το αεροδρόμιο Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου. 

Με  αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα. 

 

Τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας από σήμερα των μουσείων  

 

Ομαλά διεξάγονται οι πιο παράξενες πανελλαδικές εξετάσεις των  

τελευταίων χρόνων όπου κυριαρχούν αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.  

Ο Αθήνα 9.84 συνεργάζεται και φέτος με τα Φροντιστήρια του Ομίλου Διακρότημα. Τις ημέρες των εξετάσεων, στο τέλος του δελτίου ειδήσεων των 12 μια πρώτη «ματιά» των θεμάτων από καθηγητές των Φροντιστηρίων και αναλυτικότερος σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 2 μετά το μεσημέρι . Τα θέματα από τις 12, θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Αθήνα 9.84, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα θα υπάρχουν και οι απαντήσεις/λύσεις.   

 

Από σήμερα και έως τις 22 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο νέο πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής ” ύψους 1,4 δισ. Ευρώ. Αναλυτικότερα οι όροι στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

  

«Από σήμερα το πρωί χιλιάδες εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να έρχονται αντιμέτωποι με την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επιδοτήσει τις μειώσεις μισθών και τη μερική εργασία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μηδενικούς τζίρους στα τουριστικά καταστήματα των Αθηνών καταδεικνύει σε πρόσφατη έρευνα του ο Εμπορικός σύλλογος. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης το 13,7% των καταστημάτων παραμένει κλειστό και το σύνολο του δείγματος καταγράφει τεράστια πτώση τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.  

Στους 184 ανέρχονται οι νeκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα -σύμφωνα με πληροφορίες- ένας άνδρας 82 ετών, από τον Εχίνο Ξάνθης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποκείμενα νοσήματα. 

Συνεχίζεται για 4η εβδομάδα το πανελλαδικό σχέδιο δράσης του ΕΚΑΒ σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών του νέου κορονοιού στη νησιωτική χώρα. 

 

Συνωστισμός παρατηρείται καθημερινά στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας 

 

Γενικά αίθριος ο καιρός  στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα