back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στην ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, στοχεύει η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από έξι υπουργούς και δύο υφυπουργούς. 

Πέραν των ζητημάτων που σχετίζονται με την γεωπολιτική κατάσταση η ατζέντα περιλαμβάνει και ζητήματα τουρισμού, επενδύσεων και ενέργειας, καθώς οι δύο χώρες έχουν υπογράψει και τη συμφωνία για τον αγωγό East Med. 

 

Στις 10.30 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα έχει επαφές και με Ισραηλινούς επενδυτές.  

  

Σε σταδιακή μείωση της φορολογίας και κυρίως των εισφορών θα προχωρήσει η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα της κρίσης, τόνισε μιλώντας στο 9ο Ελληνικό Φόρουμ Επενδύσεων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Επανέλαβε ότι το συνολικό κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 24 δισεκ. ευρώ και ενδέχεται να αυξηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης και τις αντοχές της οικονομίας. 

   

Στο προσεχές συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ παραπέμφθηκε χθες το ζήτημα της σχέσης ΕΕ – Τουρκίας.  

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι, η κατάσταση στην περιοχή χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχουν γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, είναι αναγκαίο να υπάρξει αποκλιμάκωση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια πραγματική συνεργασία, “λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της πολύπλοκης σχέσης”. 

  

Ξεπέρασαν τα 8.015.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότεροι από 436.000 οι νεκροί. 

Νέα εκτίμηση του ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει πάνω από 200.000 νεκρούς στις ΗΠΑ περίπου στις αρχές Οκτωβρίου. 

Η κυβέρνηση της Χιλής παρέτεινε για 3 μήνες την «κατάσταση καταστροφής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Οι αρχές του Πεκίνου επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού μετά τον εντοπισμό 27 νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα και συνολικά 40 στη χώρα σε 24 ώρες.   

 

Την παράταση για τρεις μήνες της καταβολής των δόσεων ρύθμισης χρεών σε επιχειρήσεις, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία ή πλήττονται σημαντικά από τα έκτακτα μέτρα προβλέπει εγκύκλιος του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Αντιστοίχως, τροποποιούνται και οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων δόσεων. 

Η τρίμηνη παράταση δόσεων που λήγουν στις 31 Μαρτίου επεκτείνεται και σε εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης  

  

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα η 35χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Εξακολουθεί να αρνείται την πραγματικότητα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου 

Το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυψε ότι άλλο ένα ιδιόχειρο σημείωμά της που περιλαμβάνεται στη δικογραφία φαίνεται να δείχνει  εμμονές της και με άλλες γυναίκες, και συγκεκριμένα με μια μελαχρινή γυναίκα, με την οποία εργαζόταν στην ίδια εταιρία.  

  

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. 

Ο Αθήνα 9.84 συνεργάζεται και φέτος με τα Φροντιστήρια του Ομίλου ΔιακρότημαΠρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους καθηγητές τους στο τέλος του δελτίου ειδήσεων στις 12.  

  

«Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στην πόλη για ένα θέμα που συζητείται εδώ και 35 χρόνια» τόνισε για τον Μεγάλο Περίπατο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Είπε ότι η εικόνα της πρωτεύουσας κατά τη χθεσινή ημέρα δεν ήταν ευχάριστη, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι ανοικτό, σε συνεχή διαβούλευση, και οι επιστήμονες που το έχουν αναλάβει το παρακολουθούν ώρα με την ώρα.   

Όσον αφορά τη διπλή ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναικού στο Βοτανικό, προανήγγειλε ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.  

 

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί και οδοντίατροι στα Κέντρα Υγείας και στις Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Για τις οκτώ και μισή το πρωί  έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και ακολούθως πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το υπουργείο υγείας. 

 

 Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης σε μισή ώρα από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Χαιρόπουλου, πλησίον του σταθμού του μετρό στην Πανόρμου. 

 

Ο Γερμανός επιθεωρητής που ερευνά την υπόθεση της απαγωγής της Μαντλίν ΜακΚαν, φέρεται να έστειλε επιστολή στους γονείς του κοριτσιού, με την οποία τους γνωστοποιεί πως η κόρη τους δεν βρίσκεται στη ζωή. 

Φέρεται να έχει αδιάσειστα στοιχεία στη διάθεσή του, τα οποία όμως δεν αποκάλυψε και δεσμεύτηκε να τα φανερώσει πρώτα στους γονείς και μετά να τα δώσει στη δημοσιότητα. 

  

Με φόντο τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και την αυξανόμενη πίεση για αναθεώρηση των αστυνομικών πρακτικών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει σήμερα εκτελεστική εντολή για μεταρρύθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών. 

 

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 32 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα