back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Περιορίζονται σταδιακά τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Αριστοτέλους, μπροστά στο υπ. Υγείας, όπου κατέληξε νωρίτερα η πορεία των υγειονομικών. Συμφόρηση παρατηρείται στη Βασιλίσσης Σοφίας και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Την υπομονή και κατανόηση των οδηγών ζητεί ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου. Για τη διευκόλυνση όσων μετακινούνται με ΙΧ, έδωσε στη δημοσιότητα χρήσιμες οδηγίες με εναλλακτικές διαδρομές. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Συνάντηση αυτή την ώρα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Σε απόσπασμα μυθιστορήματος του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο Μαρκοβάλντο με θέμα την μόλυνση ποταμού από παρακείμενο εργοστάσιο και σε άρθρο του δημοσιογράφου Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων που ξεκίνησαν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι μαθητές μεταξύ άλλων καλούνται να γράψουν μια ομιλία με θέμα τους τρόπους που μπορούν οι νέοι να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο.

Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Διακρότημα στο τέλος του δελτίου ειδήσεων στις 12.

Στους 185 οι νεκροί από κορoνοϊό στη χώρα μας, μετά το θάνατο 74χρονου από τον Εχίνο Ξάνθης. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δεκατρία νέα κρούσματα, τα επτά στην Ξάνθη. Δεκατρείς ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία συγκαταλέγεται η χώρα μας σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ.

Στα τελευταία στοιχεία από τη διεθνή εικόνα, Περισσότερα από 10.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ινδία το τελευταίο 24ωρο.

Ενώπιον του ανακριτή η 35χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα. Στόχος η ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. Σε συνέντευξή του σε ισραηλινή εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι «φυσικοί σύμμαχοι», δηλώνοντας ότι έχουν σταθερό δεσμό που υπερβαίνει την πολιτική.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να γνωρίζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία τον ακριβή αριθμό τουριστών που θα επισκεφθούν την χώρα μας το καλοκαίρι. Απαισιόδοξος πάντως εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης. Ο Κώστας Κορέλλης έχει τις λεπτομέρειες…

Μητέρα και κόρη, ηλικίας 45 και 18 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 49χρονου που βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 45χρονη κατήγγειλε πως ο σύζυγός της ασελγούσε κατ’ επανάληψη στην κόρη τους, όσο ήταν ανήλικη.

«Οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι φύλακες, όχι πολεμιστές» δήλωσε η δήμαρχος της Ατλάντα, Κίσα Λανς Μπότομς, ανακοινώνοντας την άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία της πόλης.

Εξέφρασε την οργή και τη θλίψη της για το θάνατο από τα πυρά αστυνομικού του 27χρονου Αφροαμερικανού Ρεϊσάρντ Μπρουκς, την ώρα που προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 32 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα