back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στα 187 ανέρχονται τα θύματα του κορονοϊού, στη χώρα μας, μετά τον θάνατο δύο ασθενών από τον Εχίνο Ξάνθης. 

Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών και μια γυναίκα 82 ετών, που είχαν υποκείμενα νοσήματα.  15 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.  

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ και στο δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ σε καραντίνα είναι το χωριό Αγίασμα.  

 

Η πανδημία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 441.500 ανθρώπων παγκοσμίως. Ξεπερνούν τα 8.162.000 τα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Απόλυτο χάος στη Βραζιλία: 1.282 θάνατοι, νέο θλιβερό ρεκόρ σχεδόν 35.000 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. 

Στο Μεξικό, 730 θάνατοι και σχεδόν 4.600 κρούσματα χθες.  

740 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν χθες στις ΗΠΑ και πλέον ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν στα μέτωπα του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

  

Στο Πεκίνο ακυρώθηκαν πάνω από χίλιες πτήσεις, μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων.  

Έκλεισαν ξανά τα σχολεία στην κινεζική πρωτεύουσα, ενώ ο δήμος καλεί τα 21 εκατομμύρια κατοίκους της να αποφεύγουν τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. 

 

Αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή όσον αφορά το πακέτο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό εξέφρασε η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

 

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, το οποίο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες, σε κοινή δήλωση των δύο χωρών.  

«Η Τουρκία συνιστά απειλή για την ειρήνη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου 

Σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.  

Στο επίκεντρο των επαφών η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η αντίδραση Ελλάδος-Ισραήλ στην πανδημία, η γεωστρατηγική σημασία του EastMed, ο ρόλος της Τουρκίας και οι δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας    

  

Νέο καθεστώς στην ευρύτερη περιοχή φαίνεται πως επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η Άγκυρα, καθώς μετά την εισβολή στη Συρία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο έδαφος του Ιράκ, ξεκινώντας την επιχείρηση Claw-Tiger. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης, τονίζοντας ότι καλύπτεται από τους διεθνείς νόμους περί νόμιμης άμυνας.

Σενάρια ανασχηματισμού ξανά στο προσκήνιο.  

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει στο βουνό και τώρα είναι καλοκαίρι, ωστόσο έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις».  

Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως προαναγγελία ανασχηματισμού, χωρίς να είναι σαφής πάντως η χρονική στιγμή που θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μία τέτοια κίνηση. 

 

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ενώ θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο του Κιλελέρ.  

 

Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις πανελλαδικές. Στις 12 ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων, από τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα. 

 

Με την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται στις 10 το πρωί οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για το ρόλο του πρώην υπουργού στην υπόθεση Novartis.   

  

Οικογενειακή τραγωδία στο Μενίδι.  34χρονος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σκότωσε με μαχαίρι την 54χρονη μητέρα του. Ο δράστης συνελήφθη. 

  

 9.84 

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Στο αίμα του κοριτσιού ανιχνεύθηκαν κοκαΐνη και βαριά ηρεμιστικά 

   

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ 

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Δράμα από την καταιγίδα που ξέσπασε στην πόλη τη νύχτα. Πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους. 

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περίπου 60 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από σπίτια και καταστήματα. 

Μπουρίνι με κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους έπληξε το βράδυ τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Σίνδου, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια.   

 

ΔΙΕΘΝΗ  

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΑΠΕ 

Διάταγμα περιορισμένης μεταρρύθμισης της Αστυνομίας υπέγραψε ο Ντόναλντ Τράμπ, επιχειρώντας να απαντήσει στο κύμα οργής και διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που σάρωσε τις ΗΠΑ. Δήλωσε ότι με το διάταγμα επιθυμεί να προσφέρει ένα ασφαλές μέλλον στους Αμερικανούς κάθε χρώματος.  

 

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΑΠΕ 

Άλλο ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, δύο άνδρες αντάλλαξαν πυρά στον τρίτο όροφο εμπορικού κέντρου στο Ντάλας. Ένας εκ των δύο δραστών φέρεται να τραυματίστηκε.  

   

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική. Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

Galateia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα