back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την χθεσινή ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ 55 νέων κρουσμάτων κορωνοιού. Τα 50 καταγράφηκαν σε Ξάνθη και Ροδόπη, όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα.  

  

Αναστάτωση και στην Κρήτη, όπου άνδρας 21 ετών από τη Σουηδία, ο οποίος εργάζεται στα Χανιά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ιχνηλατούνται οι επαφές του. 

  

Πάνω από 448.000 οι νεκροί από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 8.331.170 τα κρούσματα.  

Η Βραζιλία «βουλιάζει» στην πανδημία: 1.269 θάνατοι σε 24 ώρες. Τα κρούσματα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τις οδηγίες για την αγωγή των ασθενών του κορονοϊού ώστε να περιλάβουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής που έδειξαν ότι το φθηνό, ευρείας χρήσης στεροειδές δεξαμεθαζόνη είναι αποτελεσματικό στα βαριά περιστατικά. 

  

Οι ευρωπαικές χώρες σταδιακά ανοίγονται στον τουρισμό. Σε σύναψη αμοιβαίων συμφωνιών με άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα η Ισπανία και η Πορτογαλία προσανατολίζεται η Βρετανία, χωρίς περιορισμό για 14ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή των πολιτών της. Σύμφωνα μάλιστα με τους Ταιμς του Λονδίνου, η αερογέφυρα θα εφαρμοστεί έως τις 29 Ιουνίου το αργότερο.     

Στη Σουηδία, παρότι η πανδημία δεν εξελίσσεται ομαλά, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός για μη αναγκαία ταξίδια προς την Ελλάδα και άλλες 9 χώρες της ΕΕ από τις 30 Ιουνίου.   

   

Ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι η κυβέρνησή του δεν έχει σκοπό να ξανακλείσει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, αν και πολλές πολιτείες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων. 

Το σχέδιο ανάκαμψης είναι πιθανό να εξασφαλίσει στήριξη από τα κράτη μέλη τον Ιούλιο, δήλωσε ο Επίτροπος για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν. 

Έχω πραγματικά αυτοπεποίθηση γιατί όλοι καταλαβαίνουν την επείγουσα ανάγκη”, τόνισε συνέντευξή του στο Reuters 

 

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας εντός του Ιουλίου για το Ταμείο ανάκαμψης επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.      

Για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ευρωπαική αντίδραση δεν θα πρέπει να μείνει μόνο σε επίπεδο δηλώσεων. 

  

Στην Αίγυπτο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Abdel Fattah el-Sisi και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Σάμε Σούκρι. Στην ατζέντα η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο. 

 

Στα μαθηματικά Γενικής Παιδείας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα επαγγελματικά Λύκεια. Στις 12 ο πρώτος σχολιασμός από τους καθηγητές του ομίλου φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο του ΑΘΗΝΑ 984 στις 2. 

Από τις 9 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 2 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές ή μετεγγραφές μαθητών σε οποιαδήποτε τάξη των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος. 

 

Θρίλερ για περισσότερες από 9 ώρες στο Αιγαίο, με βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 67 πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, παρουσία τουρκικών ακταιωρών 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από διαβουλεύσεις των αρμόδιων υπουργείων, οι τουρκικές ακταιωροί αναγκάστηκαν να συνοδέψουν τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά παράλια, καθώς όπως αναφέρουν πήγες του λιμενικού η βάρκα ήταν εντός των τουρκικών υδάτων. 

  

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της δράσης ενός 47χρονου ο οποίος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» που τους πρότεινε. 

Μάλιστα χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ σε 3 περιπτώσεις επήλθε ο θάνατος  δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου. 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:50 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί, αλλά και στα παράλια της Κρήτης. 

  Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε χθες βράδυ σε επεισόδιο με πυροβολισμούς  στα Ανω Λιόσια μεταξύ Ρομά. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”. 

 

   

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα