back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε χώρο εργοστασίου επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι, στο δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό και θα περιμένετε νεότερα γι’ αυτή την συζήτηση όσο προχωράμε και στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι «εξαρτάται από την Τουρκία να θέσει τέρμα στις προκλητικές ενέργειές της ώστε να αντιμετωπίζεται και στην Ευρώπη ως ένα εταίρος σταθερός, ασφαλής, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να τον συνδράμουμε και όχι ως κάποιος που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Είναι σαφές ότι το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει για τα νησιά μας ότι έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και αυτό επανειλημμένα έχουν επιβεβαιώσει με δηλώσεις τους και μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ πρόσφατα», τόνισε ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις Τσαβουσογλου στο CNN Turk όπου παρουσίασε ανανεωμένους χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, και υποστήριξε ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο προχωρούμε για να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η απάντηση εφόσον απαιτηθεί και είναι στρατιωτικού χαρακτήρα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ», ξεκαθάρισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος απαντώντας σε ερώτηση για τι θα γίνει αν η Τουρκία υπερβεί τα όρια και προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Δεν αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης των ηγετών των 27 κρατών μελών της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύσταση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για μία πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς επιμένουν στις ενστάσεις τους Σουηδία, Ολλανδία, Δανία. Αντιδρούν στην καταβολή επιχορηγήσεων, ζητώντας τη χορήγηση δανείων .

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τους ηγέτες της ΕΕ ότι αν δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με το πακέτο στήριξης των οικονομιών, πιθανώς να προκαλέσουν την αναταραχή των αγορών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι «η οικονομία της ΕΕ βιώνει μια δραματική πτώση». Τόνισε, επίσης, ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς «απότομη μείωση» της τάξης περίπου του 13% το δεύτερο τρίμηνο και επανέλαβε τις προβλέψεις της τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020 και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Μήνυμα στις τράπεζες να συμβαδίσουν με τον γρήγορο βηματισμό και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης έστειλε ο Χρήστος Σταικούρας. Ο υπουργός Οικονομικών είπε μιλώντας στη Βουλή ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις. Περισσότερες από 52.000 επιχειρήσεις έλαβαν σημαντικά χρηματικά ποσά ύψους 602 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στη δεύτερη φάση- που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα -περίπου 47.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει ήδη αίτηση, πρόσθεσε.

Λήξαν χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσιπρας στη διάρκεια σύσκεψης με τους ευρωβουλευτες του κόμματος, το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα του ευρωβουλευτή Δημητρη Παπαδημουλη καθώς βρήκε ικανοποιητική τη δέσμευσή του οτι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δε θα εισπράττει ούτε ένα εύρω από τα ακίνητα που εχει ενοικιάσει σε ΜΚΟ.

Ο Δημήτρης Παπαδημουλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πολυετή προσφορά και δίχως ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε να επενδύσει τα χρήματα που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα ήταν λάθος είπε ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε: Νομίζω οτι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος .

Παράταση έως την 1η Ιουλίου δίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια προκειμένου να το δηλώσουν στην εφορία και έως τις 6 Ιουλίου για τους μισθωτές.

Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, με 100% επιδότηση. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550€ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Δύο συγγενικά πρόσωπα του μόλις ενός έτους βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι το πρωί στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών και μία ανήλικη συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου.

Ο προληπτικός εμβολιασμός για τον πνευμονιόκοκκο είναι μια πάρα πολύ σημαντική στρατηγική για τη δημόσια υγεία, αφορά ομάδες του πληθυσμού που είναι ηλικιωμένοι, άνω των 65 ετών, και ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με τους επιστήμονες. Με δεδομένο ότι το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό Covid-19 δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα, είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν άλλες επιλογές που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό επιπλοκών και πρόσθετης επιβάρυνσης τόσο για όσους νοσήσουν από τη λοίμωξη όσο και για τους επαγγελματίες υγείας και κατ’ επέκταση, για το σύστημα υγείας, επισημαίνει το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων.

Ο νέος κορονοϊός υπήρχε στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο από τον Δεκέμβριο 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ιταλία, σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας. Η μελέτη εξέτασε 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ανάμεσα στον Οκτώβριο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. Τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από δύο χωριστά εργαστήρια με δύο διαφορετικές μεθόδους.

«Ο ιός ήρθε από το εξωτερικό, ο εισερχόμενος τουρισμός ή ο επαναπατρισμός είναι δυνητικά μεταδοτικοί πληθυσμοί. Προσπαθούμε για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η απομόνωση της χώρας δεν είναι σωστό μέτρο», τόνισε μιλώντας στον Αθηνα 984 ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Εκτίμησε ότι δεν είναι μηδενική η πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προσθέτοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι ήπιο.

Στους 189 οι νεκροί από τον covid 19 στη χώρα μας.

Κατεδαφίζονται 1108 αυθαίρετα μέσα στους επόμενους μήνες σε όλη τη χώρα. «Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής» δήλωσε το Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης από τη Μάνδρα Αττικής, όπου έδωσε το παρόν, στην πρώτη κατεδάφιση για το 2020, αυθαίρετης κατοικίας στην περιοχή.

Το Twitter πρόσθεσε την σήμανση «manipulated media» παραποιημένα μέσα σε βίντεο που πόσταρε ο Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χθες με το σχόλιο «Τρομοκρατημένο νήπιο τρέχει κυνηγημένο από μωρό ρατσιστή». Το αυθεντικό βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2019 και δείχνει ένα λευκό και ένα μαύρο νήπιο να τρέχουν και να πέφτουν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.

Η Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να μην υπάρξουν θεατές στις εξέδρες των γηπέδων κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων για την επόμενη Τετάρτη, αγώνων ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ και Αρης- ΑΕΚ.

Αυτή την ώρα στα γραφεία της Λίγκας θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Superleague για την ανάδειξη νέου προέδρου του συνεταιρισμού, με δύο πρόσωπα να είναι υποψήφια για την αντικαταστάση του Μηνά Λυσάνδρου. Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, είχε ανακοινώσει εδώ και μια εβδομάδα την υποψηφιότητά του, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν ως την Τετάρτη, ενώ τοπικά θα σημειωθούν ξανά χαλαζοπτώσεις.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνοπολη εδώ στο Γκάζι είναι 33 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα