back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε «είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να όχι για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της ΕΈ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ήταν και το βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν για Ταμείο ύψους 750 δισ. Ευρώ, τονίζοντας ότι η προτεινόμενη αναλογία επιχορηγήσεων – δανείων δεν πρέπει να αλλάξει.

Εκτενή αναφορά στην Ελλάδα και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Διεμήνυσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί συνεργασία με τη Ρώμη στις δραστηριότητες της ανατολικής Μεσογείου και είπε ότι η Τουρκία πάντοτε στήριζε “τον διαμοιρασμό του πλούτου της περιοχής από όλες τις γύρω χώρες”. “Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε” συμπλήρωσε.

Δέκα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τέσσερα καταγράφηκαν στη Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Αττική, ενώ τέσσερα σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό. Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης έχουμε ακόμα έναν θάνατο. Συνολικά, 189 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θετικό ήταν και το δεύτερο τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο 21χρονος Σουηδός ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο νεαρός, ο οποίος εργάζεται στα Χανιά, είχε φτάσει στη Κρήτη από την Αθήνα πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, ήταν αρνητικά στο σύνολό τους.

Με δύο ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης ενισχύεται το ΕΚΑΒ Νοτίου Αιγαίου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Ρόδου μοριακός αναλυτής, με δυνατότητα διενέργειας 420 τεστ για κορονοιό ημερησίως.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για χαλάρωση των μέτρων προστασίας σε σχέση με τον κορονοϊό. Προειδοποιεί ότι ο κόσμος εισήλθε σε “επικίνδυνη φάση” καθώς ανοίγουν ξανά οι χώρες που είχαν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας ή περιορισμούς στις μετακινήσεις και υπενθυμίζει ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται γρήγορα και παραμένει θανατηφόρος.

Με τέσσερα μαθήματα ειδικοτήτων συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων. Εξετάζονται σε Στοιχεία Μηχανών, Ανατομία – Φυσιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή μεταβαίνει για έλεγχο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Οριοθετημένη η φωτιά η οποία ξέσπασε σε εργοστάσιο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα