back to top
29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Τσαβούσογλου: «Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας»

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας» δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:«Ο Ερντογάν ήθελε διάλογο, αλλά η Αθήνα δεν ήταν διατεθειμένη. Τώρα η Ελλάδα κάνει συμφωνίες με μεσογειακές γειτονικές χώρες. Αντί να εργάζεται με τη Γαλλία και την ΕΕ εναντίον μας, θα έπρεπε επιτέλους να μιλήσει με μας. Οι προσπάθειες των Αθηνών να μας αποκλείσει είναι μάταιες. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας κι αυτά της Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Πέτσας: Είμαστε υπέρ των ανοιχτών διαύλων αλλά με έμπρακτη αποκλιμάκωση των προκλήσεων

«Είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας. Όμως στην φάση που βρισκόμαστε σήμερα χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας των προκλητικών ενεργειών της. Και με αυτή την προϋπόθεση εμείς- πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας- είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία τη μόνη διαφορά την οποία έχουμε, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», δήλωσε ο κυβερνητκόςς εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου περί «συνεργασίας» στην Ανατολική Μεσόγειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα