back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων στη σκιά της παραβατικής συμπεριφοράς της γείτονος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα θέματα που συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Εκνευρισμό, στο μεταξύ, προκαλούν στην Άγκυρα οι χθεσινές κοινές δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια. “Αντί να ρίχνουν ευθύνες στην Τουρκία, καλούμε, για άλλη μια φορά, την ΕΕ και την Ελλάδα να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και να σεβαστούν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ο Χαμί Ακσόι έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να ξεχάσουν τα όνειρά τους ότι η Τουρκία θα περιορίσει τις ακτές της”, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο. “Το να δημιουργήσει μια συμμαχία κατά της Τουρκίας, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα”, κατέληξε ο κ. Ακσόι.

…Την ίδια ώρα, η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων νότια της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου. Οι περιοχές που επελέγησαν από τη γείτονα περιλαμβάνονται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος κατηγόρησε τον επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την ηχογραφημένη του συνομιλία με το Νίκο Παππά. Κατά την 6η ημέρα κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε συγκεκριμένα ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν Έλληνα και ξένο αξιωματούχο, συνιστά περίπτωση κατασκοπείας. Πάντως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε το ηχητικό ως μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: “Είμαι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα, να γραφτεί στον τάφο μου “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”.

…Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση. “Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα”, δήλωσε, πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “πρέπει να διαγράψει τον κ.Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους”.

…Στη σκιά των εξελίξεων συνεδριάζει τον Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. “Ζούμε το αποτέλεσμα μια παρακρατικής επιχείρησης, η οποία έχει στόχο να σύρει την πολιτική ζωή της χώρας στη λάσπη”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο “Κόκκινο 105,5”.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, με φόντο και το περιστατικό της λιποθυμίας του 9χρονου παιδιού στη Ρόδο, το οποίο προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια με την μητέρα εποχική ξενοδοχοϋπάλληλο. Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας προέβη στην έκδοση εγκυκλίου για την κάλυψη των εποχικά απασχολούμενων, ενώ ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για την υποβολή συμπληρωματικών ή διορθωτικών αιτήσεων καταβολής της ειδικής αποζημίωσης. Το περιστατικό στη Ρόδο “εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία”, τόνισε η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Υπερφόρτωση στην πλατφόρμα των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, που άνοιξε σήμερα. Φέτος θα καλυφθούν 300.000 δικαιούχοι, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Στάση εργασίας σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΕΥΔΑΠ σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υποδομών, στον Χολαργό. Αντιδρούν στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης από το “παράθυρο”, όπως υποστηρίζουν της Επιχείρησης, μέσω ΣΔΙΤ που θα εκχωρήσουν τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας σε εργολάβους. Εκεί βρίσκεται και μας δίνει την εικόνα ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Αύριο Παρασκευή, 11:00 το πρωί με 12:00 το μεσημέρι, ξανά στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της εκπομπής “Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο”. Θα απαντήσει ζωντανά από το studio στα ερωτήματα των ακροατών και των δημοτών της πόλης, οι οποίοι τηλεφωνούν στο 213-0909100 ή στέλνουν email στο [email protected].

Καιρός: Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα