back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η οδός Εμμανουήλ Μπενάκη, μετά την επιχείρηση εξπρές της αστυνομίας, νωρίτερα το πρωί σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κοντάρια. Τα δύο κτίρια αφού καθαριστούν στη συνέχεια θα σφραγιστούν.

Πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ θα πετάξει ο ύπατος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, συνοδευόμενος από τον υπ. Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, κλείνοντας με την πτήση αυτή την επίσκεψή του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σε γραπτή δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο κ. Μπορέλ υπογράμμισε ότι, η εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ αποτελούν αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσα. Εξέφρασε δε τη σθεναρή υποστήριξη της ΕΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ενημερώνει το μεσημέρι ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κατρούγκαλο, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης από την Προανακριτική Επιτροπή, που σήμανε και το τέλος των συνεδριάσεων.

Αναστέλλουν οι αρχές του Τέξας τη διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ξεπεράστηκε το όριο των 5.000 νέων μολύνσεων στην πολιτεία του αμερικανικού νότου, ενώ οι εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Περιοδεία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά από σήμερα σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

“Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς”, η νέα ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλες τις πύλες εισόδου που ανοίγουν τον ερχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα σε 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Τη δυνατότητα να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, λόγω της πανδημίας, δίνει στους κατά τόπους ιερείς απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Ως τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις με έως 1.000 εργαζόμενους.

Σε χημεία και οικονομία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους Καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και στις 2 η ανάλυσή τους.

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020 η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά του ΟΠΕΚΑ.

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικές μονάδες και στην κατασκευή δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο δήμος Αθηναίων, με την υπογραφή συμφωνίας με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Για ακόμη ένα βήμα για το πέρασμα της πόλης σε άλλες μορφές ενέργειας και σε άλλη κουλτούρα καθημερινότητας με στόχο αυτή να γίνει πιο πρακτική και ανθρώπινη, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα βρίσκεται σε μία ώρα στο στούντιο του Αθήνα 9.84 για την εκπομπή “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο”. Έως τις 12 το μεσημέρι θα απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].

Αναποτελεσματική κρίνουν οι πολίτες την πολιτική και την μεθοδολογία που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο Κώστας Κορέλλης συνομίλησε με Αθηναίους και μας μεταφέρει το ρεπορτάζ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα