back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Απόψε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο τμήμα που ενώνει την Σταδίου με την Φιλελλήνων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Διαμορφώνεται επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας, τρεις λωρίδες για όλα τα οχήματα και μία για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως δημιουργείται εσοχή για στάση λεωφορείων.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών μπαίνει σε εφαρμογή ενόψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να την έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες, σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους και το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το μέτρο ισχύει ως τις 31 Αυγούστου.

Από την Τετάρτη εξάλλου ανοίγουν και τα σύνορα των Ευζώνων, ενώ Πάτρα και Ηγουμενίτσα αρχίζουν να δέχονται πλοία από Ιταλία. Ανοικτά για τα κρουαζιερόπλοια και τα λιμάνια σε Πειραιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κατάκολο.

“Η χώρα ανοίγει στον τουρισμό, αλλά με απόλυτους κανόνες υγείας και υπευθυνότητας ώστε να είναι ασφαλείς και οι ταξιδιώτες και ο γενικός πληθυσμός που θα τους υποδεχθεί” δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Είκοσι τρία (23) τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 8 από πτήσεις, 2 σε Παραμυθιά, 6 σε Καστοριά, 1 σε Αθήνα, 3 στη Σύρο και 3 στη Λέσβο σε ειδική δομή καραντίνας.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια ενώ η πανδημία χτυπά τώρα το νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας. Ιδίως σε Τέξας, Φλόριντα, Καλιφόρνια και Αριζόνα καταγράφονται σχεδόν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ νέων κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, γεγονός που ανάγκασε τις τοπικές αρχές να κάνουν βήματα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού.

Την διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όταν αυτό αναπτυχθεί, σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια νέας Συνόδου για την διεθνή αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα