back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ανεστάλη -επί του παρόντος- η προσάρτηση του τμήματος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ, που προβλεπόταν βάσει του σχεδίου του Μπένταζαμιν Νετανιάχου να γίνει σήμερα. Στέλεχος της κυβέρνησης του είπε ότι ακόμη διαμορφώνονται οι τελικές λεπτομέρειες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Πρόσθεσε πάντως ότι αναμένει πως η προσάρτηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Το σχέδιο αυτό έχει υποστεί σκληρή διεθνή κριτική κυρίως επειδή θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο .

H προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης θα ήταν “αντίθετη” με τα συμφέροντα του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον που μίλησε σε Ισραηλινή εφημερίδα.

Επίσκεψη αστραπή στη Λιβύη πραγματοποίησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εκλεγμένου κοινοβουλίου της χώρας, Αγκουίλα Σάλεχ. Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως στις σημερινές συνομιλίες συμφωνήθηκε η απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες γι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Λιβύη (…) Η μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία και η παραβίαση του εμπάργκο όπλων είναι στοιχεία τα οποία βαρύνουν την τουρκική στάση» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός.

Την αποχώρησή της από τις κοινές νατοϊκές περιπολίες στα νερά της Μεσογείου, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις του Τούρκου πρεσβευτή στο Παρίσι.

Παρέμβαση μέσω social media για την Οικονομία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Μέσω Facebook, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο το χρέος, με ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα, με την ανεργία να μειώνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και με 37 δισ. ευρώ απόθεμα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, όπως υποστηρίζει, σχεδόν ένα χρόνο μετά, «κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων». Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Οικονομία μπήκε σε ύφεση από τον Οκτώβρη του 2019, δηλαδή πριν την πανδημία.

Τις πύλες της άνοιξε από σήμερα η χώρα στον εξωτερικό τουρισμό καθώς έχουν προγραμματιστεί 235 πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας. Επίσης από σήμερα επαναλειτουργούν πλήρως και τα λιμάνια σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ρόδο, Ηράκλειο και Βόλο. Δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας έχουν μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας, πολίτες τρίτων χωρών με άδεια διαμονής στην Ελλάδα και φυσικά Έλληνες ομογενείς.

Έσπασαν το φράγμα των 300.000 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον διευρυμένο Κοινωνικό Τουρισμό 2020-2021 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αίτηση μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα.

Ξεκίνησε από σήμερα η κατασκηνωτική περίοδος για παιδιά ηλικίας 6–16 ετών μέσα σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, με κανόνες ασφαλείας και καθορισμένο αριθμό παιδιών λόγω κορονοιού. Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος 1-15 Ιουλίου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, δεδομένου ότι την τελευταία στιγμή ο ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα Ταμεία έκαναν τις εγγραφές, ενώ τελευταία ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Περισσότερα από τον Κώστα Κορέλλη..

Σε ποσοστό περίπου στο 73%, οι Ρώσοι ψηφοφόροι εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά να ανανεώσει και να παρατείνει την θητεία του όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τα εκλογικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Τα πλέι οφ της Super League συνεχίζονται απόψε με εμβόλιμη 5η αγωνιστική, με το παιχνίδι που ξεχωρίζει να είναι αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 21:00. Στις 19.15 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Άρη στο ΟΑΚΑ ενώ στις 21:30 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Καιρός

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα