back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ.Κακλίκης: Ή θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Τουρκία, ή θα πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο

Διαβάστε επίσης

“Σε κανέναν Έλληνα αρέσει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα της χώρας του, όταν όμως αυτό συμβαίνει και το βλέπουμε από τη μεριά της Τουρκίας, τότε οφείλουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, εκτός και αν έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς να προκύψουν ζημιές πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που υποθέτουμε πως θα προκύψουν απο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές δικαστήριο.

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Κακλίκης, πρέσβης επί τιμή, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Χρήστος Καπούτση.

“Εφόσον αυτή τη στιγμή η Τουρκία δηλώνει ότι συζητάει με την Ελλάδα, η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί το Διεθνές Δίκαιο, αντιθέτως θα είχε να φοβηθεί αν δεχότανε ένα Διεθνές Δίκαιο Τουρκικής επινόησης ή έμπνευσης.

Για δηλώσεις Ροζάκη, προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου ότι το Καστελόριζο δεν δικαιούται πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ

“Ο κ Ροζάκης μιλά ως επιστήμονας και εκφράζει τις θέσεις του βάση των νομικών γνώσεων του.
Προτιμώ για τέτοια θέματα να είμαι προετοιμασμένος, θέλω να ακούσω αυτό που ενδέχεται να μου συμβεί και όχι να μου λένε αυτό που θέλω να ακούσω.
Το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα έχει επήρεια και την επήρεια την θέλω ολόκληρη. Αυτό θέλω, αυτό επιθυμώ.

Αν όμως δεν έχω την δυνατότητα να το πετύχω και να το επιβάλλω τότε πρέπει να βρώ μια λύση, ή θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη Τουρκία, εφόσον όμως είμαστε βέβαιοι ότι αυτό που θα προκύψει δεν θα είναι μια μεγάλη ζημιά για τη δική μας πλευρά, μιλάω για τη σύγκρουση μαζί της, ή η άλλη λύση είναι η διεθνής διαιτησία”.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα