back to top
38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ακυρώνουν κρατήσεις στη Χαλκιδική – Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι

Διαβάστε επίσης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής από το «πογκρόμ» ακυρώσεων των  τελευταίων ημερών για τον μήνα Αύγουστο από Σέρβους, Ρουμάνους και Βούλγαρους τουρίστες, λόγω κορονοϊού.

Την ίδια περίοδο πέρυσι η πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής άγγιξε το 100% ενώ φέτος λόγω των ακυρώσεων κυμαίνεται από από 5% -15%.

Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής δουλεύουν μέχρι τώρα κυρίως με Έλληνες επισκέπτες και πολύ περισσότεροι με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, με αποτέλεσμα να μην βγάζουν πλέον ούτε τα λειτουργικά έξοδα, κατάσταση που τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχει και συνέχεια τον μήνα Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο το 80% των καταλυμάτων και των ξενοδοχειακών μονάδων στην Χαλκιδική λόγω αυτής της κατάστασης.

«Κύρια αιτία των ακυρώσεων αποτελεί το γεγονός ότι στις γειτονικές χώρες παρατηρείται αυτή την περίοδο έξαρση του κορονοϊού και τα κατά τόπους νοσοκομεία των τριών αυτών βαλκανικών χωρών αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο όγκο κόσμου που περιμένουν να πάρουν σειρά για δειγματοληπτικό έλεγχο που τους παρέχει το απαραίτητο για την είσοδο στην χώρα μας πιστοποιητικό ότι δεν έχουν κορονοϊό», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμερισμάτων Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης»,Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, συνολικά, ο τζίρος των Σέρβων τουριστών άγγιξε πέρσι τα 420 εκατ. ευρώ ενώ οι αφίξεις από τη γειτονική χώρα ξεπέρασαν το 2019 το 1 εκατ. «Αποτελούν τους βασικούς μας τουρίστες τα τελευταία δέκα χρόνια. Ελπίζω αυτό που έγινε με το κλείσιμο των συνόρων να μην επηρεάσει τις κρατήσεις της επόμενης χρονιάς. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι το κενό που θα δημιουργηθεί είναι δυσαναπλήρωτο», υπογράμμισε κ. Παπαϊωάννου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα