back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, 3 στη Θεσσαλονίκη και από ένα κρούσμα στις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Κοζάνης, Λάρισας και Χαλκιδικής.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι τρείς σοβαρά τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι από έναν 45χρονο άνδρα στα γραφεία της ΔΟΥ Κοζάνης. Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δύο γυναίκες υπαλλήλους που φέρουν σοβαρά τραύματα από την επίθεση του δράστη.Επίσης άλλες δύο γυναίκες έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες, η φωτιά στην περιοχή Πούντα Ζέζα, στον δήμο Λαυρεωτικής. Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή ανάμεσα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, στη Λοκρίδα της Φθιώτιδας.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστoρος Μεσσηνίας.

Κλειστή η Πανεπιστημίου αυτή την ώρα λόγω πορείας προς την Ομόνοια μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που προβλέπει περιορισμούς στην οργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

Την βαθιά ανησυχία του για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες όπου αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν οι διήμερες εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με βασικό θέμα το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, έθεσε και το ζήτημα της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.
Όσον αφορά το αντικείμενο της αυριανής Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Όλες οι πτυχές του Μεγάλου Περιπάτου, οι δυνατότητες ανάδειξης του ως τουριστικής εμπειρίας και οι προκλήσεις που δημιουργεί για την πόλη συζητήθηκαν στην διάρκεια της παρουσίασης του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάδειξης του Μεγάλου Περιπάτου, που εκπονήθηκε από την Marketing Greece, σε σημαντικούς εκπροσώπους τουριστικών φορέων, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στον Μεγάλο Περίπατο τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σπουδαία επένδυση για την Αθήνα και τους ανθρώπους της.

Την προσεχή Τετάρτη, 22 Ιουλίου, η συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στο μεταξύ, αντιμέτωπη με ένα κακούργημα και 5 πλημμελήματα για τους δικονομικούς χειρισμούς στη υπόθεση της Novartis είναι πλέον η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, τασσόμενη με την κρίση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή. Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε, επίσης, προκαταρκτική έρευνα για την κα. Ράικου και τους κυρίους Αγγελή, Μανιαδάκη, Φρουζή και Μανία, όπως είχε εισηγηθεί ο έτερος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης.

Την πρόθεσή της να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να προσβάλλει την ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον της δηλώνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , προαναγγέλοντας ταυτόχρονα και προσφυγή σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα για να καταδειχθεί, όπως λέει, “το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας”.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΖΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, με στόχο να διασωθεί το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών και ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς στο μέλλον».

Τρίμηνη παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το μεσημέρι πήραν οι 3 συλληφθέντες στη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση.

Δευτερη μέρα των συναυλιακών εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στις 9 το βραδυ ανεβαίνουν στην σκηνή οι Πυξ Λαξ. Λόγω των συνθηκών οι συναυλίες στην Τεχνόπολη είναι αποκλειστικά για καθήμενους με αριθμημένες θέσεις και η αγορά των εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την τιμωρία των διαιτητών του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Σουπερλίγκας ζητεί με καταγγελία της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή διέλαθε της προσοχής τους το γεγονός ότι ήταν αθεώρητα 12 δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να μην καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ.
Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα