back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Η εξεύρεση συμφωνίας για τη μορφή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ξεκινάει αυτή την ώρα τις εργασίες της.

“Θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο σταθερή. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη σύνοδο.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σήμερα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης προσερχόμενος.

Η ολοκλήρωσή ωστόσο της Συνόδου έως αύριο -βάσει του αρχικού προγραμματισμού- εκτιμάται ως αμφίβολη, καθώς σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές οι διαπραγματεύσεις το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθούν την Κυριακή χωρίς συμφωνία και με μία ακόμη Σύνοδο να προγραμματίζεται για το τέλος Ιουλίου οπότε και τα 27 κράτη-μέλη να συμφωνήσουν.

«Η πίεση να υπάρξει συμφωνία είναι μεγάλη, αλλά όχι συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε ανώτατη κοινοτική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο, το μήνυμα που απέστειλε χθες στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου πενταμερής συνάντηση για την τουρκική προκλητικότητα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του ίδιου, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ .

Μπλοκάρει το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο η ελληνική κυβέρνηση, προχωρώντας στην παραχώρηση του θαλάσσιου οικοπέδου νότια του Νομού Λασιθίου προς έρευνα κι εκμετάλλευση προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, η χώρα μας αναμένεται να αδειοδοτήσει δύο θαλάσσια οικόπεδα κάτω από την Γαύδο, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τμήμα των οποίων έχουν «καταληφθεί» από το σύμφωνο Τουρκίας- Λιβύης, ενώ τα οικόπεδα στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης ήδη έχουν παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές εταιρείες ExxonMobil, Total, και στα Ελληνικά Πετρέλαια.

35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία.

Περισσότεροι από 585.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανά τον κόσμο από Covid-19. Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ινδία.

Νέα έρευνα της παιδιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανατρέπει τον μύθο ότι τα νεαρά άτομα δεν κινδυνεύουν από τον νέο κορονοϊό. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι οι νέοι όχι μόνο δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά μπορούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Περίπου στη μία μετά το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρατείνεται έως τις 20 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εφοριακούς στην Κοζάνη μετά την χθεσινή επίθεση με τσεκούρι. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο από τους τρεις τραυματίες Συνελήφθη ο δράστης. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων, εκφράζοντας την οδύνη του για το περιστατικό.

Την «αποτρόπαια – εγκληματική πράξη σε βάρος εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης, κατά την ώρα της εργασίας τους» εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά

Οριακά κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών. περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος.

Καταβάλλεται σήμερα και πάλι ποσό αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 76.508 δικαιούχους.

Παρατείνεται η προθεσμία για την οριστικοποίηση της αίτησης χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Χρειάζεται να γίνει η Αθήνα πιο φιλική ως προς τον άνθρωπο που περπατάει, προς τον ποδηλάτη, προς τις οικογένειες. δήλωσε στον Αθήνα 984 για τον Μεγάλο περίπατο της Αθήνας ο Θοδωρος Βλαρας, μέλος της επιτροπής τουρισμού του εμπορικού συλλόγου Αθηνών. Όπως τόνισε η πόλη άνοιξε την πόρτα της στους ανθρώπους ωστε να μπορούν να περπατήσουν πιο ελεύθερα και να ψωνίζουν με την ησυχία τους.

Ιερόσυλοι έκλεψαν το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στον Πλατανίτη Ναυπακτίας όπου φυλασσόταν σε ειδική θήκη μπροστά από την εικόνα. Πρώτοι αντιλήφθηκαν την κλοπή το πρωί ο ιερέας του ναού, ο επίτροπος και οι ψάλτες πριν την τέλεση της θείας λειτουργίας. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ένας άνδρας 73 ετών σκοτώθηκε από άνδρες της καναδικής αστυνομίας μερικές ώρες αφού αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα σε παντοπωλείο, μετέδωσε η δημόσια καναδική τηλεόραση, CBC.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα