back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μετά τις αδιέξοδες μαραθώνιες διεργασίες που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, συνεχίζονται για τέταρτη μέρα, στις 5 ώρα Ελλάδος, οι διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε..

Πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει νέα πρόταση, η οποία θα προβλέπει ότι το ποσό του ταμείου ανάκαμψης θα ανέρχεται σε 750 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 390 δισεκατομμύρια ευρώ θα αποτελούν επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα 360 δισεκατομμύρια δάνεια. Την ύπαρξη νέας συμβιβαστικής πρότασης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαιώνει ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη η επίτευξη συμφωνίας.

Κατά μέτωπο επίθεση στον Ολλανδό Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο Ιταλός ομόλογός του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- του είπε χαρακτηριστικά «Μπορεί να είσαι ήρωας στην πατρίδα σου για λίγες μέρες, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες θα είσαι υπεύθυνος ενώπιον όλων των Ευρωπαίων πολιτών για το μπλοκάρισμα μιας επαρκούς και αποτελεσματικής ευρωπαϊκής απάντησης».

«Μια συμφωνία είναι εφικτή και απαραίτητη. Το διακύβευμα των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η παρουσία ή μη της Ευρώπης μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων τον 21ο αιώνα»», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Βολές του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ανακοίνωσή του τον κατηγόρησε ότι σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων συζήτηση, απουσίασε από όλες τις διεργασίες για τη διαμόρφωση ενός μπλοκ του Νότου απέναντι στους «σκληρούς» του ευρωπαϊκού βορρά, αφήνοντας τον Ιταλό πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πυρά Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας με αφορμή την επέτειο των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επέτειο της ντροπής, η οποία όπως υπογράμμισε, αντί να προκαλεί στην Τουρκία μία λυτρωτική αυτοκριτική, την βρίσκει να διολισθαίνει μακριά από την νομιμότητα, την Ευρώπη και τις αξίες του 21ου αιώνα. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη επανέναρξης διαλόγου, η οποία -όπως αναφέρει- θα φέρει βιώσιμη λύση στο μαρτυρικό νησί”. “Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση” καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Ενταση στο πολιτικό σκηνικό, μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο καταγγέλλει απειλές και προσπάθειες συγκάλυψης ευθυνών για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι πριν από δύο χρόνια. Για προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το δημοσίευμα .

Έχει να ερευνήσει πολλά ο εισαγγελέας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι αν δεν προσφύγει δικαστικά κατά του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής, σημαίνει ότι “έχουμε ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκάλυψη”.

Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας για το Μάτι θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα λογοδοτήσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορολόγητες οι δωρεές έως 150 χιλιάδες ευρώ από γονείς στα παιδιά τους για την απόκτηση πρώτης κατοικίας σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου για τις φορολογικές ρυθμίσεις, που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή .

Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για τον ιό του δυτικού Νείλου, καθώς καταγράφονται ήδη τα πρώτα κρούσματα. Εν τω μεταξύ 24 νέα κρούσματα του Covid-19, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας. 13 άτομα νοσηλεύονται δια σωληνωμένα σε ΜΕΘ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα