back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

News in brief

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για  τις εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα, αλλά και αναφορικά με τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο  συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, παρά την ηρεμία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε  αυξημένη επιφυλακή,  παρακολουθώντας τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου ο οποίος παραμένει αμετακίνητος μετά  την παρέμβαση του Βερολίνου  που κάλεσε την Άγκυρα να εγκαταλείψει τις προκλήσεις.

Παράλληλα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της σε όλη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας ότι οι δραστηριότητες της είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

Αμφισβητεί ανοιχτά την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας ο τουρκικός τύπος. «Μάθημα μαθηματικών από την Άγκυρα στην Αθήνα», είναι ο τίτλος άρθρου της Hurriyet , στο οποίο υποστηρίζει ότι το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα αλλά κοντά στην Τουρκία.

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για οκτώ αδικήματα -μεταξύ των οποίων και 4 κακουργήματα- αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία στην οποία μετείχαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. Υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ψήφισαν177 βουλευτές, σε σύνολο 180  που έλαβαν μέρος., ενώ στην κάλπη βρέθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

«Θα είμαι δικαιωμένος όταν θα δω τους σκευωρούς να μπαίνουν φυλακή», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης του οποίου το όνομα έχει εμπλακείστην υπόθεση Novartis.

Τη σημασία που έχει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας κάθε χώρας μέλους της ΕΕ υπογράμμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη της συμφωνίας για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης. Η Κομισιόν θα παρακολουθεί  την πρόοδο των κράτών-μελών και στη συνέχεια, κάθε φορά που θα επιτυγχάνεται ένας στόχος, θα γίνεται η εκταμίευση της απαραίτητης δόσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “, επεσήμανε η κ. Φον ντερ Λάιεν

Φωτιά  ξέσπασε νωρίτερα στο Λουτράκι Κορινθίας κοντά στον Ισθμό, αλλά και σε κατοικημένη περιοχή. Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Πυρκαγιά στην Κορινθία. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται -σύμφωνα με την πυροσβεστική- στις περιοχές Γαλατάκι και αγίου Ιωάννη, ενώ η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και στις Κεχριές. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνεργασία  φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί 5 οικισμοί και μία κατασκήνωση και ένας οίκος ευγηρίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια.

32 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Στους 201έναν ανήλθαν οι νεκροί μετά το θάνατο άλλης μιας ασθενούς στην Κρήτη. Το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 4 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ  και οι οποίοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

«Ικανοποιητική πρόοδο» στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορoνοϊού, σημειώνουν οι ερευνητές ανά τον κόσμο, ωστόσο η πρώτη χρήση αυτών των εμβολίων δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κυρώσεις στην Άγκυρα για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που αγόρασε  από τη Ρωσία ψήφισε στις ΗΠΑ η Βουλή των Αντιπροσώπων. Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις κυρώσεις, εφόσον η Άγκυρα απαλλαγεί από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα