back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ εδώ και μήνες από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολλές φορές είχε καταφέρει να σταθεί όρθιος και να βγει νικητής στη μάχη που έδινε.

Δυστυχώς, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγη ώρα, σκορπώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών, τους οποίους υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας, όντας μέχρι σήμερα, επίτιμος πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων, πριν πάρει την ιστορική μετεγγραφή στον Ολυμπιακό το 1953. Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε για 9 ολόκληρα χρόνια και κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα, από το 1955 έως το 1959 και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας (12 συμμετοχές).

Ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του όμως, παρέμεινε βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, έχοντας διοικητικό ρόλο στην ομάδα για πάνω από 20 χρόνια, υπηρετώντας τους «ερυθρόλευκους» τόσο επί Σωκράτη Κόκκαλη, όσο κι επί Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα