back to top
30 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

ΠΑΜΕ: Συνδικαλιστικό τελεσίγραφο και καταγγελίες για την πανδημία

Διαβάστε επίσης

Να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να διεκδικήσουν προστατευτικό πλαίσιο απέναντι στον κορονοϊό, καλεί τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση του, καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θέτουν συνειδητά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, μπροστά στο κέρδος και εξηγεί:

Γι’ αυτό εξακολουθούν και είναι κενές οι περισσότερες από τις 30.000 οργανικές θέσεις στην Υγεία, ενώ παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και αναγκαίες υποδομές.

Γι’ αυτό και εξακολουθούν να ΜΗΝ γίνονται μαζικά και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους, στην υγεία, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και αλλού.

Γι’ αυτό οι αρμόδιοι χρησιμοποιούν στατιστικές αλχημείες και αποκρύπτουν την αλήθεια σχετικά με τα κρούσματα που προέκυψαν από τους ελάχιστους ελέγχους.

Γι’ αυτό το άνοιγμα του Τουρισμού στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας , έγινε με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα μας για αναψυχή.

Σύμφωνα με τους προσκείμενους στο ΚΚΕ συνδικαλιστές, “οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και διότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους, το λαό, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας”.

Το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας στους χώρους εργασίας με αυστηρή εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο με κάλυψη από το κράτος.

Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία

Την επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων και μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Καμία απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα