back to top
35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Σήμερα οι αποφάσεις του υπ. Παιδείας για τo άνοιγμα των σχολείων – Πιθανότερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις για την επανεκκίνηση των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η Υπουργός Παιδείας αναμένεται να αποσαφηνίσει εάν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η εάν θα παραταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά μια εβδομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Oι ανακοινώσεις της κυρίας Κεραμέως θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο  ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην οποία θα συμμετέχει και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδηγεί τους λοιμωξιολόγους να επανεξετάζουν την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα αλλά και της υπ. Παιδείας, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας (καθημερινά ανακοινώνονται πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα) έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο η έναρξη να γίνει αργότερα, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα