back to top
34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.5 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Λ. Οικονόμου: Δεν είναι πανάκεια το μοριακό τεστ – Τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι οδηγίες των επιστημόνων

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι ο μοριακός έλεγχος για τον κορονοϊό δεν είναι πανάκεια, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την ανάγκη να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ όλοι οι αστυνομικοί.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε το τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό “σύνθετο ζήτημα”, το οποίο προβλημάτισε την πολιτική ηγεσία και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον ΕΟΔΥ. Διευκρίνισε δε ότι το μοριακό τεστ θα καταδείκνυε την κατάσταση του αστυνομικού τη συγκεκριμένη ημέρα, γεγονός που δεν αποκλείει να είναι κάποιος θετικός το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ένα αρνητικο τέστ σύμφωνα με τον κ Οικονόμου θα μπορούσε να “μεταδώσει” ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας και να οδηγούσε σε χαλάρωση των ενδεδειγμένων μέτρων.

“Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται σε εκείνους που γυρίζουν από την καλοκαιρινή τους άδεια και ειδικές οδηγίες, ένας ειδικός αξιωματικός παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ η υγειονομική υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση”, είπε και διαβεβαίωσε ότι τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

“Επιβεβλημένο”, χαρακτήρισε τoν δωρεάν μοριακό έλεγχο και την παροχή όλου του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού στους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση του covid 19 ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα