back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τις προκλητικές ενέργειες συνεχίζει η Άγκυρα, η οποία σήμερα δια του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο μέσα από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν, στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, αναφέρεται μάλιστα ότι το Oruc Reis, εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή.

Εκτός λειτουργίας παραμένει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε από Τούρκους χάκερ, την ομάδα Ayyildiz. Όπως έγινε γνωστό, ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στο οποίο ακούγεται ένα εθνικιστικό τραγούδι, εμβληματικό των Γκρίζων Λύκων.

Την πεποίθηση πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη». Όπως είπε, η περιοχή έχει ενισχυθεί και με 2 ομάδες ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Στους 282 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τη νύχτα κατέληξαν δύο γυναίκες, οι οποίες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία, 75 ετών, προερχόταν από το γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου, και η άλλη 92 ετών, από το γηροκομείο του Ευόσμου.

Συνεδριάζει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου μεταξύ άλλων να επικυρώσει δια της εκλογής τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη θέση του Γραμματέα. Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη στο Δήμο της Αθήνας, θα είναι ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος μετά από γενναία μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε εργαστεί σε πλήθος περιοδικών και εφημερίδων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την κρατική τηλεόραση, ενώ είχε διατελέσει ανταποκριτής στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Ιδιαίτερη η θλίψη στον ΣΠΟΡ FM 94,6, καθώς ο εκλιπών υπήρξε βασικός συντελεστής από την ίδρυση του σταθμού το 1996 και μέχρι προσφάτως.

Δυναμική επιστροφή έκαναν οι Κυριακές της καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σήμερα σε καθαρισμό στον Άγιο Παντελεήμονα με 5 σάρωθρα, 11 πλυστικά και δύο υδροφόρες. Για “θεσμό και καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο καθαρίζουμε την Αθήνα, σαρωτικά, παντού” έγραψε για τις Κυριακές της καθαριότητας στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αύριο και την Τρίτη ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο πολυήμερης ανάλογης δράσης, η οποία θα διαρκέσει ως τις 24 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο διήμερο, αύριο και την Τρίτη, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, από τη μία μετά το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210 36 26 587.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα