back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Υπ. Μεταφορών: Απόσυρση της διάταξης που καταργεί τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανήλικων παιδιών έως έξι ετών

Διαβάστε επίσης

Σε απόσυρση της διάταξης που καταργεί τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανήλικων παιδιών έως έξι ετών προχώρησε εσπευσμένα το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσε η εν λόγω διάταξη. ως εκ τούτου, η μεταφορά των παιδιών έως 6 ετών θα παραμείνει δωρεάν, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να κάθονται σε δική τους θέση και όχι στην αγκαλιά των γονέων τους.

«Η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και εξήγησε ότι «η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας», ενώ πρόσθεσε ότι «ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο.

Όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους, γεγονός που σημαίνει ότι η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει, ωστόσο αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε ξεχωριστή, δική τους θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα