back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η παγκόσμια οικονομία είναι πιθανόν να επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα από τις αρχές του επόμενου τριμήνου, περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με οικονομολόγους της Morgan Stanley. 

Σε σημείωμά τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ανάκαμψη συνέχισε να αποκτά δυναμική καθώς οι χώρες τα πάνε καλύτερα στην αντιμετώπιση του ιού. 

Για την οικονομία των ΗΠΑ η αντίστοιχη πρόβλεψη μετατίθεται για το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.  

 

Στον αέρα 25 χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικά αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη , ώστε να ελεγχθεί ποιες υποθέσεις θα εκδικαστούν και ποιες τελικά θα απορριφθούν.  Ο νόμος, στον οποίο εντάχθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λήγει στο τέλος του 2021, και με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις για τις οποίες έχει οριστεί δικάσιμος έως και το 2032 θα πρέπει να εκδικαστούν από τα Ειρηνοδικεία το αργότερο έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς. 

 

Έντονο, την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε όσους πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας περισσότεροι από 60.000 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης. 

 

Τον τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση, αποκλείοντας ωστόσο, για ακόμη μια φορά, την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δεν έχουν ταμειακή μηχανή.  Πάντως αγκάθι για το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενουςπαραμένει η ρήτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. 

 

Σε κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καφέ προχωρούν οι ιδιοκτήτες στην εστίαση από τις 16 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο νέο ωράριο λειτουργίας και ζητώντας μέτρα ανακούφισης, καθώς ο τζίρος έχει μειωθεί δραματικά.  

Μεταξύ άλλων, ζητούν απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ελευθερία στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μείωση των ενοικίων εστίασης και του ΦΠΑ σε φαγητό και καφέ στο 6%, αναστολή πληρωμών προς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, και καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ ανά κατάστημα.  

Απευθύνοντας πανελλήνιο κάλεσμα συμμετοχής στο λουκέτο, τονίζουν ότι η ανοχή τους εξαντλήθηκε και πως το κατάστημα θα παραμείνει  κλειστό μέχρι νεωτέρας. 

 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης θα είναι στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοιό, στις 6 το απόγευμα, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη 

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η εξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορητηρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Οκτωβρίου. 

Όπως έγινε γνωστό, μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στην έδρα. 

Στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων σε βαθμό πλημμελήματος κάθονται μεταξύ άλλων η τέως περιφερειάρχης Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων. 

 

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα με τον Μάνφρεντ Βέμπερ  και το προεδρείο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος. Στην ατζέντα και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

 Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για αυστηρές κυρώσεις της ΕΕ έναντι της Τουρκίας ο καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.  

“Υπάρχει η πιθανότητα η συζήτηση να καταντήσει ανέκδοτο” δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84, τονίζοντας ότι μια σημαντική μερίδα κρατών της ΕΕ δεν θέλει μέτρα που θα επηρεάσουν την οικονομία της Τουρκίας.  
 

Πολύπλευρη στήριξη, υλική και ψυχοκοινωνική, θα προσφέρει τους επόμενους δέκα μήνες το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων σε 340 νοικοκυριά της Αθήνας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και «χτυπήθηκαν» και από την πανδημία.  

Πεποίθηση και στόχος μας να μην υπάρξει ούτε μία οικογένεια χωρίς έμπρακτη στήριξητονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά  από τις 9 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr 

 

Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε στο 21ο Γυμνάσιο Αθηνών στη Γκράβα στο πλαίσιο των απολυμάνσεων που ξεκίνησαν στα σχολεία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο. 

 ΚΑΙΡΟΣ  

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί ως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα