back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ν. Χαρδαλιάς: ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων και των κυλικείων

Διαβάστε επίσης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας από τον ιό στο σχολείο, ενώ ανακοίνωσε πως από τους 11.524 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην Ελλάδα, 3.978 είναι ενεργά κρούσματα και 1.395 αναρρώνουν στο σπίτι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς ερωτηθείς για την απόφαση της Βρετανίας να τεθούν σε καραντίνα πολίτες της που επιστρέφουν από 6 ελληνικά νησιά, απάντησε ότι αν και φαίνεται ότι εμπιστεύονται τα στοιχεία μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αναφέρονται σε μέρη και όχι σε ολόκληρη τη χώρα, όπως γίνεται με άλλα κράτη, μας προκαλεί ερωτήματα για την Τήνο και την Σέριφο, αφού στα δύο αυτά νησιά δεν υπήρχε επιδημολογικό φορτίο, ούτε έχουν αεροπορικές συνδέσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε επίσης ότι στην περίπτωση της Ζακύνθου επιβεβαιώνεται η απόφασή μας για το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα καθώς η παρουσία τόσων τουριστών με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δεν είχε επίπτωση στους κατοίκους του νησιού.

Η λειτουργία των σχολείων και των κυλικείων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τα κυλικεία ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα πωλούν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ενώ θα τηρούνται και αποστάσεις 1,5 μέτρου από τους μαθητές. Ανέφερε επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των κυλικείων θα πρέπει να μεριμνούν για την απολύμανση του χώρου και για την τοποθέτηση αντισηπτικών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης πως υπάρχει η σύσταση για τοποθέτηση σημάνσεων στο έδαφος. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στις 6 Σεπτεμβρίου ενεργά στην Ελλάδα ήταν 3.978 κρούσματα. Συνολικά 1.395 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο, ενώ άλλοι 5.867 ανάρρωσαν κατ’ οίκον.

Στις πύλες εισόδου, από την 1η Ιουλίου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου είχαν γίνει 451.908 έλεγχοι σε σύνολο 3.53.035 εισερχομένων στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 972.

Αναφερόμενος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο υφυπουργός εξήγησε πως στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου έγιναν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Επικράτεια, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες και τα πρωτόκολλα στις ΜΦΗ, γιατί, όπως είπε, πρέπει να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, καθώς διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, περισσότερο από όλους.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα