back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Αποκαρδιωτική η εικόνα στα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας από πλευράς κίνησης και τζίρου, παρά το υψηλό ποσοστό των προσφορών σε πολλά είδη που κυμαίνεται από 70%-80%.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι καταστηματάρχες, οι οποίοι μετά το «στραπάτσο» των θερινών εκπτώσεων, βλέπουν νέα μεγάλη πτώση του τζίρου που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι και σε ποσοστό της τάξης του 80%, αλλά και την αβεβαιότητα που έρχεται με αποτέλεσμα η κατάσταση στον κλάδο να είναι πολύ δύσκολη.

Οι καταστηματάρχες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προχωρούν σε προσφορές για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, καθώς τα ταμεία τους παραμένουν σχεδόν άδεια τους τελευταίους μήνες συνυπολογίζοντας και τη «νεκρή» περίοδο του lockdown λόγω κορονοϊού.

Οι καταστηματάρχες μιλούν για κατάσταση «έκτακτου ανάγκης» και δηλώνουν ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα από την πολιτεία μέτρα για την τόνωση της αγοράς και την ανακούφιση των εμπόρων, τότε πολλά εμπορικά καταστήματα θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο» λόγω αυτής της κατάστασης. «Ήδη, όπως χαρακτηριστικά λένε, καταγράφονται καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, όπως το Μοναστηράκι και η Πλάκα, που αναγκάστηκαν να κλείσουν
λόγω αναδουλειάς καθώς οι καθημερινές εισπράξεις δεν κάλυπταν ούτε τα λειτουργικά έξοδα.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι ο κόσμος είναι «κουμπωμένος» λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την περίοδο του κορονοϊού, καθώς στα νοικοκυριά επικρατεί οικονομική αβεβαιότητα τόσο για την κάλυψη των καθημερινών και μηνιαίων υποχρεώσεων, όσο και για υποχρεώσεις προς το Κράτος (όπως για παράδειγμα φορολογικές ή τώρα με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα).

[su_image_carousel source=”media: 265506,265507,265508,265509,265510,265511,265512,265513″]

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα