back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Λίβανος: Μεγάλη πυρκαγιά σε περιοχή του λιμανιού της Βηρυτού

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε αποθήκη με μηχανέλαιο και ελαστικά στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε το λιμάνι και κατοικημένη περιοχή γύρω από αυτό στην λιβανική πρωτεύουσα.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ελικόπτερά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εικόνες που μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο με δεξαμενή με νερό να πετάει ήδη στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στην ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού, ενώ μια τεράστια στήλη καπνού είναι ορατή από πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Η στρατιωτική πηγή σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο λιμάνι, όπου βρίσκονται αποθήκες και σιλό σιτηρών που είχαν καταστραφεί από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, από την οποία περίπου 190 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την εταιρεία Μύλοι Λούλη

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, στέκεται δίπλα στον λιβανικό λαό και όσων έχουν πληγεί από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή βοήθειας στις αρχές του Λιβάνου, η εταιρεία Μύλοι Λούλη στέκεται αλληλέγγυα για μια ακόμα φορά και συνδράμει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της έκρηξης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διάθεσε ποσότητα 20.000 kg αλεύρου αρτοποιίας μέσω του αρματαγωγού «ΙΚΑΡΙΑ» η οποία θα παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, ειδικές μονάδες των οποίων παραλαμβάνουν, συντονίζουν και διανέμουν την ανθρωπιστική βοήθεια στον τελικό αποδέκτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα