back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Διαβάστε επίσης

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες.

Αφορμή για την πορεία αποτέλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια, όπου χιλιάδες άτομα που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας έμειναν στο δρόμο, αφού το καμπ κάηκε ολοσχερώς.

Οι διαδηλωτές, παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση πως “έδειξε ξεκάθαρα ότι για αυτήν σημασία δεν είχαν οι ζωές των “ξένων” αλλά η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων “της μεταναστευτικής κρίσης” στις τοπικές κοινωνίες, ενώ ζητούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα.

[su_slider source=”media: 266563,266562,266560,266564″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας, απ’ όπου πριν λίγες ημέρες απομακρύνθηκαν από την αστυνομία πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στην πλατεία, και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, μέσω της Πατησίων και τη Σταδίου.

Μικρή ένταση σημειώθηκε για λίγο, μετά την άφιξη της πορείας στη Βουλή, στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας, όταν μικρή ομάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα και μια φωτοβολίδα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα