back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αύριο καλεί το ΕΣΡ τους υπευθύνους του καναλιού για το σεξιστικό σχόλιο στο Big Brother

Διαβάστε επίσης

Αύριο Τρίτη θα κληθούν προς ακρόαση από το ΕΣΡ, οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού που προβάλλεται το Big Brother, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι σεξιστικές αναφορές ενός πρώην παίκτη του.

Αυτό γνωστοποίησε στη Βουλή , ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα κυρωθεί η Κοινοτική Οδηγία 1808/18, με την οποία ενισχύεται το θεσμικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Συγκεκριμένα, η Οδηγία προβλέπει ενισχυμένη προστασία των ανηλίκων από επιβλαβή περιεχόμενα τηλεοπτικών εκπομπών,αλλά και από προβολές σε πλατφόρμες κοινής χρήσης, όπως το Netflix ή το Facebook.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε χλιαρή την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα που αναδεικνύουν την κουλτούρα του βιασμού, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την επόμενη φορά που θα δώσει χρήματα σε ΜΜΕ λόγω της πανδημίας, να μην είναι τόσο γαλαντόμος σε περιπτώσεις καναλιών που παράγουν αυτό το υποπροϊόν.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα