back to top
25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Michael Kiwanuka μεγάλος νικητής των φετινών μουσικών Βραβείων Mercury

Διαβάστε επίσης

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Michael Kiwanuka είναι ο φετινός νικητής του Βραβείου Mercury 2020, για το τελευταίο του άλμπουμ “Kiwanuka” (2019).

Ο νικητής του Βραβείου Mercury, που απονέμεται ετησίως στο καλύτερο βρετανικό ή ιρλανδικό άλμπουμ, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά, αφού η πανδημία κορονοιού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της παραδοσιακής τελετής απονομής. Η Annie Mac (Radio 1) ανέλαβε να ανακοινώσει τον νικητή που ανέδειξε η κριτική επιτροπή, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC One, “The One Show” το βράδυ της Πέμπτης (24/09). Ο Kiwanuka ενημερώθηκε νωρίτερα για τη νίκη του για να μπορέσει να παρευρεθεί στο στούντιο.

Η απονομή, η έκπληξη και η μίνι συνέντευξη που ακολούθησε:

Ο δίσκος της χρονιάς, “Kiwanuka” , που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο και χάρισε στον δημιουργό του το βραβείο, εμβαθύνει, αμφισβητεί, είναι πολιτικοποιημένο και μιλά για την πίστη και τα ατομικά δικαιώματα.
«Η μουσική και η τέχνη σημαίνουν πολλά για εμένα, με αυτό ήθελα πάντα να ασχοληθώ και το βραβείο τιμά αυτό το γεγονός» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την παραλαβή του αγαλματίδιου ενώ ευχαρίστησε τους μουσικούς και γενικά τους συντελεστές που τον βοήθησαν στη δημιουργία του δίσκου και του «άνοιξαν τους ορίζοντες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη θέση του υποψηφίου για το βραβείο Mercury είχε βρεθεί και με τους δύο προηγούμενους δίσκους του Home Again (2012) και Love & Hate (2016) και φέτος κατάφερε ομόφωνα να κερδίσει τους συν-υποψηφίους Dua Lipa, Stormzy, Charli XCX, Laura Marling, Anna Meredith, Georgia, Kano, Lanterns of the Lake, Moses Boyd, Porridge Radio, Sports Team.
To δίκτυο BBC μετέδωσε και ένα σόου με ερμηνείες των υποψήφιων για το βραβείο Mercury, οι οποίες είναι διαθέσιμες διαδικτυακά στη σελίδα του στο YouTube.
Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Kiwanuka»

 

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα