back to top
28.6 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

28.6 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Νίκη Αραμπατζή στον Αθήνα 9,84:” Υπεράνθρωπη η προσπάθεια από τον Δήμο Αθηναίων, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων “

Διαβάστε επίσης

Εγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξαιτίας της πανδημίας” τόνισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης “Αθήνα 9.84” και Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων Νίκη Αραμπατζή, μιλώντας στο Γιώργο Αποστολίδη.
Για πρώτη φορά, έγιναν απολυμάνσεις και καθαρισμοί στις σχολικές μονάδες, οι οποίες στο σύνολό τους λειτουργούν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ” πρόσθεσε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκη Αραμπατζή : “Στο 5ο Δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, λειτουργεί το 5ο Δημοτικό Ιατρείο, το μοναδικό στην πόλη, όπου διενεργείται έλεγχος για Covid 19“.

Αναφερόμενη στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Αθηναίων για τις σχολικές μονάδες στην Αθήνα η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε: “Η κατάσταση στις σχολικές μονάδες στην Αθήνα παραμένει δύσκολη. Δεν μπορούσαμε να επιλύσουμε όλα τα κτιριακά προβλήματα μέσα σε ένα χρόνο. Ήταν αδύνατο μέσα στον ελάχιστο χρόνο των τεσσάρων μηνών, να εξευρεθούν νέες σχολικές μονάδες για μετεγκατάσταση ,εξαιτίας της πανδημίας” .

Ωστόσο, πρόσθεσε ,έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τον Δήμο προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς .Για πρώτη φορά, έγιναν απολυμάνσεις και καθαρισμοί στις σχολικές μονάδες, οι οποίες στο σύνολό τους λειτουργούν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ” επισήμανε.

Η κ. Αραμπατζή αναφερόμενη στη σημερινή ατζέντα του Δημοτικού Συμβούλιου της Αθήνας σημείωσε ότι “τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς το 25% των κατοίκων της πόλης είναι πρόσφυγες και μετανάστες” ,επισημαίνοντας ότι “ο Δήμος Αθηναίων για να συμβάλλει στη διαχείριση του ζητήματος και να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που φτάνουν στην πόλη μας θα δημιουργήσει στον Ελαιώνα, νέα δομή transit, η οποία θα φιλοξενεί προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες“.

Για τον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων τοξικοεξαρτημένων στην Αθήνα η κ. Αραμπατζή τόνισε: “δημιουργήσαμε μια νέα δομή φιλοξενίας, προκειμένου να βρουν στέγη και φροντίδα άνθρωποι που είναι άστεγοι και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού ή και εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες. Κάτι αλλάζει στην πόλη” επισήμανε. Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει: “Δεν είναι βέβαια αρκετό. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στην Αθήνα, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά” .

Σχετικά με τη στήριξη των καλλιτεχνών από τον Δήμο Αθηναίων η Πρόεδρος του Αθήνα 9,84 είπε χαρακτηριστικά: “Ο Δήμος Αθηναίων στάθηκε δίπλα στους καλλιτέχνες. Δεν ακύρωσε καμία παράσταση και συναυλία όλο το καλοκαίρι. Διέθεσε δωρεάν τις δομές του, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις και οι συναυλίες“.

Τέλος αναφερόμενη στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης η κ. Αραμπατζή
τόνισε: “Ήμασταν η πρώτη δημοτική επιχείρηση που έλαβε μέτρα προστασίας για τον κορονοιό από τον Φεβρουάριο, γιατί είμαστε μια επιχείρηση που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και παρέμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίμηνης καραντίνας ,προκειμένου να ενημερώνουμε τους ακροατές”.

“Επίσης, φτιάξαμε νέο πρόγραμμα στο σταθμό της πόλης, που περιλαμβάνει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και δίνει έμφαση στον πολιτισμό ,ενώ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ο Αθήνα 9,84 στήριξε τους καλλιτέχνες. Με αφορμή τα γενέθλιά του τον Μάιο, δημιουργήσαμε 10 νέα τραγούδια με επίκεντρο την Αθήνα, ενώ σημαντικοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες ήρθαν στα στούντιο του σταθμού και διάβασαν για τους ακροατές μας 20 διηγήματα και αφηγήσεις” υπογράμμισε η Πρόεδρος του “Αθήνα 9.84” και Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων Νίκη Αραμπατζή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα