back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Συγκέντρωση Ελληνοαρμενίων στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποιούν Ελληνοαρμένιοι στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για την επιθετικότητα του Αζερμπαιτζάν στην περιοχή του Αρτσάχ. Στην κινητοποίηση βρίσκονται και Πόντιοι, οι οποίοι δηλώνουν με την παρουσία τους την αλληλεγγύη τους στον αρμένικο λαό.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν ελληνικές και αρμένικες σημαίες, καθώς επίσης και πανό και πλακάτ στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως “Όχι στην επιθετικότητα των Αζέρων” και “Σταμάτα τους δικτάτορες. Μίλα για όσους δεν ακούγονται”, ενώ εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, κυρίως της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κάνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Με τη λήξη των χαιρετισμών, μερίδα της συγκέντρωσης έκαψε μια σημαία του Αζερμπαιτζάν και κόσμος αναφώνησε συνθήματα κατά της Τουρκίας.

Η διαμαρτυρία γίνεται λόγω των σφοδρών συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ (περιοχή που είναι υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών) και, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, πίσω από την επιθετικότητα των Αζέρων βρίσκεται η Τουρκία, την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το Αζετρμπαιτζάν θα έχει την υποστήριξη της Τουρκίας.

Αρμένιοι της διασποράς, μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, επιστρέφουν στην Αρμενία για να στηρίξουν τη χώρα τους και στο μεταξύ, οι νεκροί και στις δύο πλευρές είναι πολυάριθμοι.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα