back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup τη Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

«Η εικόνα της 7ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας της Ελλάδας είναι συνολικά θετική» ανέφερε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος ενόψει του Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου, όταν και θα συζητηθεί το θέμα. «Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η χώρα έχει προχωρήσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων ενώ αναπόφευκτα κάποιες άλλες δεν έχουν σημειώσει πρόοδο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να κρίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει στοχευμένα κονδύλια του ESM για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του υγειονομικού τομέα λόγω πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρευστότητα. Αν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή το χειμώνα τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει αν χρειάζεται να προσφύγει σε αυτόν το μηχανισμό».

Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται ευρεία συζήτηση για την Ελλάδα, καθώς η 7η Έκθεση δε συνδέεται με εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Οι θεσμοί θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα της Έκθεσης, ενώ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει την προσέγγιση της Κυβέρνησης. Αντιθέτως, αναλυτικότερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για την επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τον Νοέμβριο, καθώς συνδέεται με εκταμίευση επιστροφών κερδών από ελληνικά ομόλογα.

Το Eurogroup της Δευτέρας θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα