back to top
18.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Βουλή: Παρέμβαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της δικαστικής απόφασης για την ΧΑ

Διαβάστε επίσης

Συμβολική παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,ενόψει της αυριανής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Χρυσή Αυγή, είχαμε το πρωί στη Βουλή.

Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήκωσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, πικέτα με γράμματα που σχημάτιζαν το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι»,ενώ ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος, επεσήμανε ότι υπάρχουν στιγμές που δεν μπορεί κανείς να σιωπά, παρατηρώντας ότι αύριο είναι μια σημαντική μέρα όχι μόνο για τη χώρα μας ,την Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. «Πρέπει αύριο να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα,τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους,συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όλους τους μετανάστες που έπεσαν θύματα της ναζιστικής εγκληματικής δράσης», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.

Την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Ο Σπήλιος Λιβανός από τη ΝΔ, παρατήρησε ότι όλο το δημοκρατικό τόξο,είναι μαζί σε αυτό τον αγώνα, ενώ ο ομόλογός του από το Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος,χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ,επισημαίνοντας πάντως, ότι αποφάσεις βγάζουν τα δικαστήρια και όχι τα κόμματα.

«Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί εγκληματίες να μπουν στην φυλακή και να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές και όχι με βάση την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως,που αθωώνει τη Χρυσή Αυγή και υιοθετεί όλη της την επιχειρηματολογία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

« Μέσα στην Ελλάδα, στο λίκνο της Δημοκρατίας,δεν χωράνε τέτοια ναζιστικά μορφώματα», σχολίασε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25, υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί ένα τείχος απέναντι στο ναζισμό.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός,τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το φασισμό, ωστόσο,παρατήρησε ότι «σε μια Δημοκρατία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει απερίσπαστη,χωρίς παρεμβάσεις,να αποδώσει αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο».

Εν τω μεταξύ, για καλλιτέχνες που με δηλώσεις τους «ξέπλεναν» τη δράση της ΧΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στην αυριανή απόφαση του δικαστηρίου. “Σάκης Ρουβάς, Νότης Σφακιανάκης, Πέτρος Γαϊτάνος, Σαμπρίνα, Βέρτης, Πλούταρχος. Να θυμόμαστε ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα ξέπλεναν τους ναζί”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύοντας την καταγγελία του με παλαιότερες δηλώσεις των συγκεκριμένων καλλιτεχνών για το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Δημήτρης Ράντος, Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα