back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις ακόμη θανάτους, το τελευταίο 24ωρο, και 407 νέα κρούσματα κορονοιού, εκ των οποίων τα 194 στην Αττική, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά τα θύματα του φονικού ιού ανήλθαν σε 424 ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 20.947.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε Κοζάνη και Ιωάννινα. Στο πλαίσιο αυτό, από απόψε κιόλας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα ενώ απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις και λιτανείες.

Συνολικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τα κρούσματα του κόβιντ-19 ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια. Στην Ιταλία, παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους καθώς το τελευταίο 24ωρο υπερτριπλασιάστηκαν τα κρούσματα φτάνοντας τα τα 3678.

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
επτά πρώην βουλευτές και συγκεκριμένα  τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο και καταδίκασε άλλους 11 πρώην βουλευτές της ΧΑ για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνήγορων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την αναγνώριση των ελαφρυντικών ενώ η τελική απόφαση επι των ποινών αναμένεται πιθανότατα έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και σίγουρα έως τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη

Ιστορική χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση για τη Δημοκρατία σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Να έχουν μαζέψει τα πράγματά τους μέσα σε μία μέρα και να φύγουν ζητά από τον συνδυασμό “Ελληνική Αυγή” του Ηλία Κασιδιάρη ο δήμος Αθηναίων. Το μεσημέρι και αφού ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την “Χρυσή Αυγή”  υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων πήγαν στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού στην Ομόνοια, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, τα σφράγισαν και επέδωσαν εξώδικο βάσει του οποίου ζητούν από τον επικεφαλής της Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το κτήριο το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο δήμος όπως κάνει με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η απόφαση της άμεσης έξωσης του Ηλία Κασσιδιάρη από το δημοτικό κτήριο ελήφθει από το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έδωσε και εντολή να επανέλθουν στα πρότερα καθήκοντα τους οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν αποσπαστεί στα γραφεία της “Ελληνικής Αυγής”.
Επιπλέον ο δήμος Αθηναίων  έστειλε ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την τύχη των τριών εδρών του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή” που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πυρετώδεις διεργασίες σε Αθήνα και Κύπρο μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων.

Την απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Κύπρο, καταδίκασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες εξελίξεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει κατατεθεί προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Τουρκία δεν βοηθά σχολίασε μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Εκτός συνόρων και στις ΗΠΑ

Τα ξημερώματα -ώρα Ελλάδος- θα πραγματοποιηθεί το ένα και μοναδικό debate του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Πενς, και της υποψηφίου των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, με αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού, τέσσερις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβριου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του. Περισσότερα από τον αθλητικό μας συντάκτη Ανδρέα Χανιά

Καιρός
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές αναμένονται αύριο στην Αττική που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες.
Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα