back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών η οδός Ξούθου 

Διαβάστε επίσης

Μια πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην «καρδιά» της Αθήνας, απέχει μόλις 100 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Ο λόγος για τον στενό δρόμο της οδού Ξούθου, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα στέκι διακίνησης ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες. Σε αυτή την πιάτσα, όπως μας είπαν καταστηματάρχες από τους γύρω δρόμους, κυκλοφορούν όλα τα είδη ναρκωτικών ουσιών. Έμποροι και χρήστες κυκλοφορούν όλες τις ώρες.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Υφίσταται τα τελευταία 7 χρόνια, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των καταστηματαρχών στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του.

Στην οδό Ξούθου δρουν επίσης καθημερινά και οι σωματέμποροι, με την πιάτσα αγοραίου έρωτα να βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της Σωκράτους, ακριβώς έξω από εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει βάλει «λουκέτο».

Σε αυτό τον δρόμο περνούν τις περισσότερες φορές τη νύχτα οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα οι λιγοστοί εναπομείναντες καταστηματάρχες να τους βρίσκουν τα πρωινά ξαπλωμένους μπροστά ή και δίπλα από τις εισόδους των καταστημάτων τους.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτόν τον στενό δρόμο έχουν κλείσει πολλά καταστήματα λόγω αυτής της κατάστασης», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εναπομείναντες καταστηματάρχες, τονίζοντας ότι « μέσα στα τελευταία χρόνια έχουν δει 4-5 φορές να ανοίγουν τα μαγαζιά τους και να κλέβουν την πραμάτεια τους».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα