back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη: Σε εξέλιξη 1.801 δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή 1.801 δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,όπως έκανε γνωστό η πρόεδρός της Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Ενημερώνοντας για τις προτάσεις που υπάρχουν σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί από όλο τον Ελληνισμό όπου γης, έχουν υποβληθεί έως σήμερα συνολικά 314 προτάσεις. Από αυτές, οι 90 προέρχονται από πρεσβείες και προξενεία, οι 224 από την ομογένεια και 6 από μέλη των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Όπως είπε, η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021», μεταξύ των δράσεων θα είναι και ένα ντοκιμαντέρ που θα διατρέχει με ευφάνταστο τρόπο την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια. Επίσης, παρουσίασε στους βουλευτές-μέλη
της Επιτροπής,το πρώτο αναμνηστικό μετάλλιο που κυκλοφόρησε από την Εθνική Τράπεζα με απεικόνιση πίνακα του ζωγράφου Θεόφιλου , το οποίο θα διακινηθεί σε όλο τον κόσμο, προτρέποντας τους Έλληνες να το αγοράσουν.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα