back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Μαγιορκίνης: Μακριά η Αττική από το «κόκκινο» – Χαρδαλιάς: Κρίσιμη η κατάσταση και στα Γιάννενα

Διαβάστε επίσης

Ήπιες αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η επιδημία κορονοιού σε ολόκληρη χώρα, ενώ στην Αττική υπάρχουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης αν και εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο του 2ου κύματος του κορονοιού, δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Χαρακτήρισε «ευαίσθητη» την τάση σταθεροποίησης που παρουσιάστηκε στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας είναι σε κρίσιμη καμπή ενόψει και της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας που ενισχύει την μεταδοτικότητα της νόσου.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ έκανε λόγο επίσης και για σταθερό στρες στο σύστημα υγείας αναφερόμενος στον αριθμό των θανάτων.

Τους επόμενους, πολύ κρίσιμους μήνες, θα πρέπει να δείξουμε προσήλωση στα μέτρα, σημείωσε, τονίζοντας πως τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη.

“Η εικόνα είναι εξαιρετικά εύθραυστη”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, λέγοντας πως καταγράφεται πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στο μεταίχμιο τα Ιωάννινα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς, αφού διευκρίνισε τα μέτρα που ισχύουν στην Κοζάνη λόγω της αναβάθμισης κινδύνου, ανέφερε οτι κρίσιμη είναι η κατάσταση και στα Ιωάννινα, όπου αν και δεν έχουν ξεπεραστεί τα όρια των επιδημιολογικών δεικτών, είναι αρκετά κοντά.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Αττική, δήλωσε ότι το κέντρο της Αττικής, όπου υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση, υπολείπεται των ορίων για την μετάβαση στο επίπεδο 4.

Πολύ μακριά από το Επίπεδο 4 η Αττική

Ο καθηγητής κ. Γ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι “δεν εκτιμάμε ότι είναι πάνω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα”, προσθέτοντας ότι η Αττική κάνει ώσεις, ταλαντεύσεις, αλλά είναι σε μία ευαίσθητη ισορροπία, είμαστε μακριά από την εκθετική αύξηση”, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι η Αττική είναι πολύ πιο μακριά από το επίπεδο 4 σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας. “Η Αττική είναι παντελώς εύθραυστη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα