back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μείωση των δημοτικών τελών στα θέατρα της Αθήνας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Διαβάστε επίσης

Το αίτημα των επαγγελματιών του θεάτρου για μείωση των δημοτικών τελών θα θέσει στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ήδη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού απέστειλαν επιστολή για το θέμα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Τεντόμα, στην οποία αναφέρουν: «στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας θα θέσουμε, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, την έκκληση θεάτρων της Αθήνας για μείωση των Δημοτικών τελών των θεάτρων τους για όσο λειτουργούν με μειωμένο αριθμό θεατών ή είναι κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Ιδιαίτερα πλήττονται τα μικρά θέατρα της Αθήνας τα οποία, λόγω και αυτών των μέτρων, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, δημοτικά τέλη). Σας κοινοποιούμε την επιστολή θεάτρων της Αθήνας προς το Δήμαρχο Αθηναίων για τη λήψη σχετικών μέτρων μείωσης των δημοτικών τελών».

Υπενθυμίζεται, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας έχει ζητήσει την κατάργηση των δημοτικών τελών σε θέατρα και χώρους πολιτισμού, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων όσων λαμβάνουν έκτακτο βοήθημα και νέα μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα