back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη η ανησυχία των ειδικών για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας η οποία παρατηρείται και σε πολλές περιοχές εκτός Αττικής.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 207 στην Αττική, 78 στη Θεσσαλονίκη, 24 στην Κοζάνη, 17 στην Καστοριά, 13 στα Ιωάννινα. Στο μεταξύ στους 501 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών καθώς χθες βράδυ κατέληξε ένας άνδρας 51 ετών, με υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε νέα αυστηρότερα, απηύθυνε από τη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊoύ στην κοινότητα, και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται να εφαρμόσουμε με απόλυτη πειθαρχία και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν προτείνει οι επιδημιολόγοι. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα όλων μας».

Στο επίκεντρο της πανδημίας συνεχίζει να βρίσκεται η Ευρώπη. Επιδείνωση της κατάστασης δείχνουν τα στοιχεία στη Γαλλία καθώς το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 32.427 νέα κρούσματα.

Στην Καταλονία έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Στη Γερμανία σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.587 μέσα σε 24 ώρες ενώ το σύστημα υγείας της Σλοβενίας έχει φτάσει στα όριά του καθώς η χώρα κατέγραψε 900 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

«Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και έως τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τις κύριες συντάξεις» επιβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά οι πτήσεις, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Χιλιάδες γυναίκες πραγματοποίησαν χθες πορεία ως το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον για να τιμήσουν τη μνήμη της εκλιπούσας προοδευτικής δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ και να διαμαρτυρηθούν κατά της προσπάθειας του Ντόναλντ Τραμπ για την εσπευσμένη αντικατάστασή της από την συντηρητική δικαστή Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

στις 4εις ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 06.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 08.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Χθες: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1 Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1-0 και Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 4-0.

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα