back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

28.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με μαχαίρι πριν από λίγο στη Νίκαια της Γαλλίας, κοντά σε εκκλησία. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, μέσω Twitter έκανε λόγω για τρομοκρατική επίθεση, γράφοντας επίσης ότι συνελήφθη ένας ύποπτος . Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Νέα μέτρα για την αναχαίτηση του Covid-19, ο οποίος έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας- αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κατά την συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων σε μια ώρα. Χθες χτύπησε καμπανάκι κινδύνου, καθώς καταγράφηκε υψηλό αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων, από τα οποία τα 419 εντοπίζονται στην Αττική.

Δυσκολεύει η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Στους 108 ανέβηκαν οι δια σωληνωμένοι ασθενείς. 603 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη. Στην πόλη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με κλιμάκια του Οργανισμού. Θα έχει συναντήσεις το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν έως τις 8 το βράδυ δωρεάν rapid τεστ στη Νέα Παραλία.

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι -μετά την Κοζάνη και την Καστοριά- από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες λόγω της αλματώδους αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Την αγωνία του για το τι θα γίνει αύριο έχοντας ανθρώπους χωρίς δουλεία και μεροκάματο, εξέφρασε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας -το οποίο ενισχύουμε συνέχεια- δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες, προειδοποιεί μέσω ΕΡΤ ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας ωστόσο ότι εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν από όλους, τότε θα τα καταφέρουμε. Όπως είπε ο υπουργός, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα, η ισχνή μειοψηφία όμως που αρνείται να τα τηρήσει, θέτει σε κίνδυνο τους υπολοίπους.

Εν τω μεταξύ τετραψήφιος σε ημερήσια βάση ο αριθμός των βεβαιωμένων παραβάσεων για τη μη χρήση μάσκας.

Γενικό lockdown -τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου- από αύριο στη Γαλλία. Ανοιχτά μόνο σχολεία σούπερ μάρκετ, φαρμακεία καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες.

Μερικό «lockdown» και στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό. Τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτίμησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Κατέθεσε οκτώ νέες προτάσεις, ανάμεσά τους τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά test.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει έξι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων. Προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του οκταώρου, με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποιημένο μητρώο για τα συνδικάτα και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αναστέλλεται για έξι μήνες η καταβολή του ΦΠΑ Οκτωβρίου από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο λόγω πανδημίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η εκπρόθεσμη δήλωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Παρατείνεται έως την ερχόμενη Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής για δικαιούχους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Περίπου στα 11 δισ. ευρώ, θα διαμορφωθεί η συνολική στήριξη στην πραγματική οικονομία, μέσα σε διάστημα 9 μηνών, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Οριακά κινείται μέχρι αυτή την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και σήμερα στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα