back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με διαφορετικές προσεγγίσεις η εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη

Διαβάστε επίσης

Με διαφορετικές προσεγγίσεις για το πραγματικό ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών, κύλησε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, η διαδικασία ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Τραπεζών Φωτεινή Ιωάννου, εξέφρασε την άποψη ότι «ο νόμος Κατσέλη έδινε δίχτυ προστασίας, όχι μόνο στους πραγματικά υπερχρεωμένους αλλά και σε στρατηγικούς κακοπληρωτές»,που τους υπολόγισε στο 40% των αιτούντων.
Αντιθέτως,ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών Ευάγγελος Κρητικός, επέμεινε ότι οι κακοπληρωτές δεν είναι πάνω από το 10% -15% του συνόλου των δανειοληπτών.
Την αντίθεσή του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ,εξέφρασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός λέγοντας ότι η τροποποίηση του νόμου Κατσέλη θα επιφέρει μαζικούς πλειστηριασμούς από το 2022.
«Το νομοσχέδιο καταλύει κάθε έννοια δεύτερης ευκαιρίας»,ανέφερε εκ μέρους της ΕΚΠΟΙΖΩ, ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, ενώ ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σχολίασε ότι «στόχος του νομοσχεδίου είναι να εξυπηρετηθούν για ακόμη μία φορά οι Τράπεζες».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα